Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Παίρνει Μπιέρσμιρ, δεν παρατά Μαρτσένα

Οριστική είναι η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Ματ Μπιέρσμιρ, προσεχώς και με την Γκέτεμποργκ, για την άμεση ένταξή του στο δυναμικό της ομάδας. Δεν εγκαταλείπουν την περίπτωση Μαρτσένα οι «πράσινοι». Πρόταση της Σεντ Ετιέν για τον Τζιόλη, κοντά σε Δάρλα η Στεάουα. Στις 14.000 ο αριθμός των διαρκείας

Η ενίσχυση της αμυντικής γραμμής αποτελεί προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Ματίας Μπιέρσμιρ-για τετραετές συμβόλαιο έναντι 500.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τον σουηδικό Τύπο-και μένει να φανεί αν θα ενταχθεί τώρα ή τον Δεκέμβριο, όταν λήγει το συμβόλαιό του, στο δυναμικό της ομάδας.

Ο αθλητικός διευθυντής της Γκέτεμποργκ, Χάκαν Μιλντ, μιλώντας στη «Sportbladet», τόνισε πως δεν υπάρχουν ακόμη επαφές με τον Παναθηναϊκό. «Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τον Παναθηναϊκό. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως διαπραγματεύονται με τον Ματίας», είπε, ενώ ερωτηθείς αν πρόθεση του συλλόγου είναι να πωληθεί ο παίκτης ή να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, απάντησε: «Δεν ξέρω. Δεν ξέρουμε τι πρόταση μπορεί να γίνει».

Ο 22χρονος άσος αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό από την αναμέτρηση της ομάδας του με τη Χάλμσταντ, για το σουηδικό πρωτάθλημα, τη Δευτέρα, αλλά δεν φαίνεται να ανησυχεί μήπως αυτή η ατυχία «χαλάσει» την άμεση μετακίνησή του στο «τριφύλλι». «Ένιωσα ένα σφίξιμο, που γινόταν όλο και πιο έντονο. Ξεκουράστηκα μόνο για λίγες ημέρες μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων και ήμουν επιβαρυμένος. Δεν ανησυχώ όμως. Δεν πιστεύω πως θα με εμποδίσει από το να αγωνίζομαι», είπε στον σουηδικό Τύπο, όπου εκφράστηκαν αρχικά αμφιβολίες για το αν θα προχωρήσει η μεταγραφή μετά τον τραυματισμό.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάψει να ασχολείται και με την περίπτωση του Κάρλος Μαρτσένα, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν για την απόκτησή του. Αυτές δεν αφορούν τόσο στις απαιτήσεις της Βαλένθια, όσο στο αν ο 30χρονος Ισπανός αμυντικός είναι διατεθειμένος να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σεντ Ετιέν για Τζιόλη, πάει Στεάουα ο Δάρλας

Πρόταση 1,5 εκατ. ευρώ προτίθεται να καταθέσει στον Παναθηναϊκό η Σεντ Ετιέν για τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Ο 24χρονος μέσος έχει ως προτεραιότητα να μεταγραφεί στη Βέρντερ, αλλά η γερμανική ομάδα δεν φαίνεται να προσφέρει τα χρήματα που ζητούν οι «πράσινοι». Για τον διεθνή άσο υπάρχει πρόταση 1,9 εκατ. ευρώ από την Αταλάντα, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να πάει στο Μπέργκαμο.

Στο μεταξύ, σε προχωρημένες επαφές με τη Στεάουα Βουκουρεστίου βρίσκεται ο Φίλιππος Δάρλας. Η ρουμανική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται ο Παντελής Καπετάνος, ετοιμάζεται να κάνει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του.

Εξάλλου, στην Καβάλα θα συνεχίσει την καριέρα του με τη μορφή δανεισμού ο Σωτήρης Λεοντίου. Στη συμφωνία υπάρχει όρος πως αν συμπληρώσει 15 συμμετοχές, τότε αυτομάτως το επόμενο καλοκαίρι θα επιστρέψει στην Παιανία. Τέλος, στη Βίσλα Κρακοβίας καταλήγει ως δανεικός ο Ντέιβιντ.

Κίνδυνος για «Κάρα»

Η αποβολή του Γιώργου Καραγκούνη βάζει σε μπελάδες τον παίκτη και τον Παναθηναϊκό. Αν σταλεί στην ΕΠΟ το φύλλο αγώνος από το φιλικό κόντρα στη Βασιλεία και σε αυτό αναφέρεται η αποβολή του, η πειθαρχική επιτροπή αναμένεται να τον τιμωρήσει για το αμέσως επόμενο εγχώριο επίσημο ματς, δηλαδή την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Εργοτέλη. Αντίθετα, δεν υπάρχει κίνδυνος απουσίας του παίκτη λόγω τιμωρίας από το πρώτο ματς των προκριματικών του Champions League. Πάντως, οι άνθρωποι των «πρασίνων» εξέφραζαν την πεποίθηση ότι ο διαιτητής δεν θα έγραφε στο φύλλο αγώνος την αποβολή.

Ικανοποίηση για τα διαρκείας

Περίπου 1.000 κάρτες διαρκείας διατέθηκαν χθες, την πρώτη ημέρα που αυτές τέθηκαν στη διάθεση του κοινού και όχι μόνο στους περσινούς κατόχους. Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός διαρκείας υπολογίζεται στις 14.000, χωρίς να υπολογίζονται τα 8.000 συνδεσμιακά.

* Συγκροτήθηκε νωρίτερα σε σώμα το νέο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, όπως αυτό είχε εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση της 30 Ιουνίου.
Πρόεδρος του ΔΣ παραμένει ο κ. Νικόλας Δ. Πατέρας και αντιπρόεδροι οι κ.κ. Αντώνης Αντωνιάδης και Ιωάννης Βεκρής.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα ακόλουθα: Αργύρης Μήτσου, Νίκος Γ. Βαρδινογιάννης, Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης, Ευάγγελος Σαμαράς, Δημήτρης Σκιάνης, Ιάκωβος Γεωργάνας, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, Εμμανουήλ Πενθερουδάκης, Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Δημήτριος Χατζής, Γιώργος Προυσανίδης, Παύλος Γιαννακόπουλος, Μιχαήλ Ζολώτας, Ιωάννης Ξυλάς, Παναγιώτης Δάβαρης, Αδαμάντιος Πολέμης και Αθανάσιος Γιαννακόπουλος.

Πέραν της συγκρότησης σε σώμα συζητήθηκαν διάφορα εσωτερικά θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν και οι εξελίξεις στον Ερασιτέχνη. Η ΠΑΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές και θα στηρίξει το νέο διοικητικό σχήμα στην προσπάθεια που καταβάλει με κυρίαρχο στόχο την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης και των αναγκών των τμημάτων ώστε να επιτευχθεί οικονομική εξυγίανση.

Στο πλαίσιο αυτό, προσωπικές επιθέσεις κατά μετόχων της ΠΑΕ, όπως αυτές που παρατηρηθήκαν χθες, είναι αντίθετες σε κάθε ενωτικό εγχείρημα. Κοιτάζουμε μπροστά και είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι μέτοχοι της ΠΑΕ θα αντιμετωπίζονται με το σεβασμό που τους αρμόζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x