Red Bull Cliff Diving

«Έφοδος» στο… μαργαριτάρι της Αδριατικής

Στην Κροατία και συγκεκριμένα τη μυθική πόλη του Dubrovnik στρέφεται η προσοχή όσων παρακολουθούν το μοναδικό άθλημα του . Ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος του Red Bull Cliff Diving Series 2009 θα λάβει χώρα σήμερα το μεσημέρι σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στα παράλια της Αδριατικής Θάλασσας.

Στην Κροατία και συγκεκριμένα τη μυθική πόλη του Dubrovnik στρέφεται η προσοχή όσων παρακολουθούν το μοναδικό άθλημα του Red Bull Cliff Diving. Ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος του Red Bull Cliff Diving Series 2009 θα λάβει χώρα σήμερα το μεσημέρι σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στα παράλια της Αδριατικής Θάλασσας και οι 12 κορυφαίοι αθλητές του υπέροχου αυτού extreme σπορ αναμένεται να αγωνιστούν μπροστά σε περίπου 11 χιλιάδες θεατές.

Κάποια πράγματα για το Dubrovnik

Η ιστορική σημασία των τοποθεσιών που επιλέχθηκαν να βρίσκονται στο καλεντάρι του φετινού πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving Series 2009, αποδεικνύεται και πάλι με την… άφιξη στη μνημειώδη πόλη του Dubrovnik. Όπως και στη γαλλική πόλη La Rochelle, η πλατφόρμα στην πιο όμορφη πόλη της Αδριατικής ακτής θα στηθεί πάνω σε… ένα φρούριο, στην προκειμένη περίπτωση το Fort Lawrence.

Οι 12 κορυφαίοι καταδύτες θα πέσουν από… ύψος 26 μέτρων (!) με θέα το πράσινο νησί του Lokrum, που σύμφωνα με μύθους έγινε το καταφύγιο του Βασιλιά Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από την τρίτη σταυροφορία στους Αγίους Τόπους. Σε αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα, οι αθλητές θα έχουν λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα για να αποδείξουν την τελειοποιημένη τεχνική τους λίγο πριν προσκρούσουν στην επιφάνεια του νερού με ταχύτητα που φτάνει μέχρι και τα 85 χλμ/ώρα!

Να σημειωθεί ότι η πόλη του Dubrovnik έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Γενική κατάταξη

Θέση Ονοματεπώνυμο Εθνικότητα Βαθμοί

1. Orlando Duque COL 36
2. Andrey Ignatenko UKR 36
3. Gary Hunt GBR 26
4. Artem Silchenko RUS 20
5. Slava Polyeshchuk UKR 16
6. Steve Black AUS 13
7. Hassan Mouti FRA 10
8. Eber Pava COL 10
9. Cyrille Oumedjkane FRA 9
10. Michal Navratil CZE 9
11. Kent de Mond USA 6
12. Alain Kohl LUX 3

* Το σκορ σε κάθε αγώνα προκύπτει από τις πέντε βαθμολογίες ισάριθμων κριτών, με την υψηλότερη και τη χαμηλότερη βαθμολογία να εξαιρούνται. Οι υπόλοιπες τρεις (βαθμολογίες) προστίθενται και το σύνολο πολλαπλασιάζεται με το βαθμό δυσκολίας της κατάδυσης, με τους βαθμούς να αποδίδονται στις δώδεκα θέσεις. Να σημειωθεί ότι το άθροισμα των βαθμολογιών ανά αγώνα διαμορφώνει την τελική κατάταξη. Νικητής του Red Bull Diving Series θα στεφθεί ο αθλητής που θα έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Τι είναι το Red Bull Diving Series 2009;

Δώδεκα αθλητές, οκτώ αγώνες, μια πρόκληση και 26 μέτρα στο… κενό μέχρι την τελική βουτιά! Άρτια φυσική κατάσταση, απόλυτη αίσθηση, νεκρική σιγή και συγκλονιστική ένταση. Οι κορυφαίο αθλητές καταδύσεων παγκοσμίως διαγωνίζονται θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme σπορ που πραγματοποιείται σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Ποτέ στο παρελθόν δεν επιχείρησαν καταδύσεις από ύψος 26 μέτρων στα πλαίσια οκτώ συνεχόμενων αγώνων ανά τον κόσμο. Αυτό είναι το Red Bull Diving Series 2009 – μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Από το La Rochelle της Γαλλίας στη… Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας!

Το Red Bull Diving Series 2009 ξεκίνησε στις 8 Μαΐου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία (Ρότερνταμ/ 20 Ιουνίου). Σειρά, τώρα, έχουν η Κροατία (Dubrovnik/ 11 Ιουλίου) και θα ακολουθήσουν η Ιταλία (Polignano a Mare/ 26 Ιουλίου), η Τουρκία (Antalya/ 8 Αυγούστου), η Γερμανία (Αμβούργο/ 29 Αυγούστου), η Ελβετία (Sisikon/ 5 Σεπτεμβρίου) και τελευταίος σταθμός είναι η Ελλάδα, όπου η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας (20 Σεπτεμβρίου).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x