Stoiximan Super League

Τοπτσίδης: «Θέλουν να ξεπουλήσουν τον ΟΠΑΠ»

Κατά της φορολόγησης 10% επί των κερδών(ανεξαρτήτως ποσού) από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ τάχθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών ΟΠΑΠ), Κυριάκος Τοπτσίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Θέλουν να ξεπουλήσουν τον ΟΠΑΠ. Όποιος παίζει θα βγαίνει χαμένος», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Οδηγούν τον κόσμο στο παράνομο στοίχημα». Από αύριο θα απεργήσουν επ’ αόριστον όλοι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Κατά της φορολόγησης 10% επί των κερδών( από το πρώτο ευρώ) από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ τάχθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών ΟΠΑΠ), Κυριάκος Τοπτσίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Θέλουν να ξεπουλήσουν τον ΟΠΑΠ. Όποιος παίζει θα βγαίνει χαμένος», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Οδηγούν τον κόσμο στο παράνομο στοίχημα». Από αύριο θα απεργήσουν επ’ αόριστον όλοι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Αναλυτικά

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πώς έχει η κατάσταση, διότι βγήκε χθες ο υπουργός(Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου) σε ένα κανάλι και είπε διάφορα πράγματα που δεν ευσταθούν. Ο κλάδος είναι ανάστατος. Η φορολόγηση του 10% δεν πρέπει να περάσει με τίποτα», είπε αρχικά και στη συνέχεια αξήγησε πώς ακριβώς έχει η κατάσταση. «Το 10% σημαίνει φορολόγηση στα κέρδη από το πρώτο ευρώ. Για παράδειγμα, όποιος παίζει 20 ευρώ με απόδοση 5, αντί για 100 ευρώ θα πάρει 90. Δεν μπορείς να πάρεις ούτε το αρχικό κεφάλαιο. Όποιος παίζει θα βγαίνει χαμένος. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα, δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχει οικονομικό πρόβλημα το Κράτος και θέλει να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τα κενά. Αυτό που θέλουμε από τον υπουργό είπαμε πως είναι να μας αφήσει το πλαφόν των 125 ευρώ και να φορολογεί από αυτό το ποσό και πάνω. Να μην διώξουμε τους μικροπαίκτες. Θα φύγει όλος ο κόσμος, δεν θα υπάρχει ανακύκλωση στα μαγαζιά μας, δεν θα έχουμε ταμεία, δεν θα έχει έσοδα το Κράτος. Όταν κάποιος παίρνει λίγα χρήματα πίσω τον στέλνεις στο παράνομο στοίχημα. Δεν μας προστατεύει και προστατεύει τους παράνομους», τόνισε ο κ. Τοπτσίδης και προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

«Είτε το επιτελείο του κ. Παπαθανασίου και ο ίδιος δεν έχουν καταλάβει τι κάνουν, αλλά δεν το πιστεύω, είτε θέλουν να ξεπουλήσουν τον ΟΠΑΠ. Μήπως θέλουν να ρίξουν τη μετοχή του ΟΠΑΠ για να τον πουλήσουν, όπως έκαναν και με τον ΟΤΕ; Δεν πρόκειται να το δεχθούμε, γιατί κλείνουν τα μαγαζιά μας. Έχουμε στείλει έγγραφα. Υπάρχουν διαμαρτυρίες και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχει ισχύσει ακόμα αυτή η απόφαση και εμείς θα την προσβάλουμε. Θα πάμε στα δικαστήρια. Χρειάζεται να γίνει απεργία διαρκείας. Από αύριο θα κλείσουν όλα τα πρακτορεία μέχρι να δικαιωθούμε. Δεν θα είναι ούτε ένα πρακτορείο ανοιχτό. Θίγεται ο Ιππόδρομος και οι λαχειάδες και όλοι αυτοί οι οργανισμοί», κατέληξε ο κ. Τοπτσίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x