Stoiximan Super League

Σάντος: «Δεν μπορούμε να παίξουμε 4-4-2»

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αγωνιστεί με σύστημα 4-4-2, όπως παραδέχτηκε ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου στο Τίλμπουργκ. «Δεν έχουμε τους κατάλληλους παίκτες με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να παραταχθούμε με αυτό το σχήμα», τόνισε και ανέφερε πως «θα είμαι ικανοποιημένος αν κάνουμε μια πορεία ανάλογη με την περσινή». Πολύ σημαντικό θεωρείται το σημερινό (19:00, Novasports 1) φιλικό της ομάδας με τη Βίλεμ. Επιστρέφει λόγω γέννας ο Σνάουτσνερ!

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αγωνιστεί με σύστημα 4-4-2, όπως παραδέχτηκε ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου στο Τίλμπουργκ. «Δεν έχουμε τους κατάλληλους παίκτες με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να παραταχθούμε με αυτό το σχήμα», τόνισε και ανέφερε πως «θα είμαι ικανοποιημένος αν κάνουμε μια πορεία ανάλογη με την περσινή».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Σάντος, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στη σημερινή (19/07) «SportDay»:

Μήπως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει με 4-4-2 έχοντας αυτό το ρόστερ;

«Οχι, δεν μπορεί να παίξει. Ούτε σε σχήμα ρόμβου. Δεν έχουμε τους κατάλληλους παίκτες με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να παραταχθούμε με αυτό το σχήμα. Το λέω με βεβαιότητα, διότι αυτό το σύστημα είναι από τα αγαπημένα μου και το ξέρω πολύ καλά», είπε ο Σάντος, ο οποίος λίγο μετά έγινε πιο συγκεκριμένος, μιλώντας για τα χαφ του, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το σύστημα».

Γιατί τότε δεν αποκτήθηκαν παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά;

«Κάποιους δεν καταφέραμε να τους αποκτήσουμε. Με αυτό το δυναμικό, πάντως, 4-4-2 δεν μπορούμε να παίξουμε. Τώρα θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε με αυτούς που έχουμε».

Πώς θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να αντεπεξέλθει απέναντι σε ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ;

«Εμείς βαδίζουμε σύμφωνα με το πλάνο μας. Είμαστε στον τρίτο χρόνο και ο ΠΑΟΚ σταθεροποιείται στις πρώτες ομάδες. Ολοι από εδώ και πέρα θα λένε ότι τέσσερις διεκδικούν το πρωτάθλημα. Προσωπικά θα είμαι ικανοποιημένος αν κάνουμε μια πορεία ανάλογη με την περσινή. Θα είναι μέσα στο πλάνο μας να βρισκόμαστε στους πρώτους και όχι 15 βαθμούς πίσω από αυτούς».

Ερωτηθείς για τη Βαλερένγκα, με την οποία κληρώθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, o κ. Σάντος απάντησε:

«Θα προτιμούσαμε μια ομάδα που δεν έχει τόσα παιχνίδια στα πόδια της. Αυτοί βρίσκονται στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματός τους και πλεονεκτούν εκεί που εμείς έχουμε πρόβλημα, στη φυσική κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσουμε. Πρέπει εγώ από την πλευρά μου να δώσω στους παίκτες του βασικού κορμού περισσότερη ώρα παιχνιδιού μαζί, για να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Σήμερα με Βίλεμ

Πολύ σημαντικό θεωρείται το σημερινό (19:00, Novasports 1) φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Βίλεμ. Ο λόγος είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να αλλάξει η λειτουργία της ομάδας με ένα άλλο σύστημα και η ψυχολογία των παικτών μετά τις τελευταίες παραινέσεις από διοικούντες και αρχηγούς. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο προτελευταίος του «Δικεφάλου του Βορρά» επί ολλανδικού επιπέδου.

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος για το συγκεκριμένο ματς, ο Πορτογάλος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Κοντρέρας, Μπιζέρα, Τσιρίλο και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Γκαρσία, έχοντας στα πλάγια τον Φωτάκη (δεξιά) και τον Σορλέν (αριστερά). Στο κέντρο της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μουσλίμοβιτς, με τον Κονσεϊσάο και τον Φιλομένο να αγωνίζονται ως εξτρέμ στα άκρα.

Επιστρέφει λόγω γέννας!

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει σήμερα εσπευσμένα ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Ο λόγος για τον οποίο ο Πολωνός μπακ θα έρθει στη χώρα μας είναι η γέννηση του δεύτερου παιδιού του. Η σύζυγος του 30χρονου παίκτη αναμένεται αύριο να φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι, το οποίο θα πάρει το όνομα Λέων. Ο Σνάουτσνερ θα επιστρέψει την Τρίτη στο Αρνεμ για να συμμετάσχει στο τελευταίο φιλικό της επόμενης Τετάρτης κόντρα στη Σπάρτα Ρότερνταμ.

Η συνέντευξη Ζαγοράκη

Όπως αναφέρει η «SportDay», ο Θόδωρος Ζαγοράκης περιμένει κάτι για να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που γίνεται κάθε χρόνο τέτοιο καιρό. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει πολλά να πει για την ομάδα, τις μεταγραφές, τους στόχους, τον κόσμο, τον Βασίλη Γκαγκάτση και τον Θανάση Κατσαρή, αλλά από ό,τι φαίνεται περιμένει μία σημαντική είδηση, που αφορά μάλλον τα οικονομικά της ΠΑΕ και τότε θα ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x