Stoiximan Super League

ΑΡΗΣ: Έρχεται ο Φερνάντες

Το αργότερο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ο Ντάριο Φερνάντες θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Αρη. Το «κλειδί» στην υπόθεση είναι η πληροφορία ότι ο 32χρονος μέσος έχει εξασφαλίσει ιταλικό διαβατήριο. Όρος που είχαν θέσει εξ'αρχής ως προϋπόθεση οι «κιτρινόμαυροι» για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση, αφού είχαν πρώτα συμφωνήσει με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον μονοετή δανεισμό του παίκτη.

Το αργότερο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ο Ντάριο Φερνάντες θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Αρη. Το «κλειδί» στην υπόθεση είναι η πληροφορία ότι ο 32χρονος μέσος έχει εξασφαλίσει ιταλικό διαβατήριο. Όρος που είχαν θέσει εξ'αρχής ως προϋπόθεση οι «κιτρινόμαυροι» για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση, αφού είχαν πρώτα συμφωνήσει με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον μονοετή δανεισμό του παίκτη. Σε περίπτωση που πάρει και τυπικά στα χέρια του το διαβατήριο, τότε θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει.

Κάρλος Αράνο: «Θα τα πούμε στο γήπεδο»

Βάσει βιογραφικού -τουλάχιστον- πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές κινήσεις του Αρη στο μεταγραφικό «παζάρι» που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο λόγος για τον Κάρλος Αράνο. Ο 29χρονος αμυντικός έρχεται στην Ελλάδα με τις «δάφνες» του δευτεραθλητή Αργεντινής με τη φανέλα της Ουρακάν, ενώ στο παρελθόν έχει αναδειχθεί πρωταθλητής με τη Ράσινγκ Κλουμπ. Ελπίδα του ίδιου, αλλά κυρίως των ιθυνόντων των «κιτρινόμαυρων», είναι το δεύτερο πέρασμά του από την Ευρώπη να είναι επιτυχημένο. Το πρώτο το έκανε στην Ιταλία, με τις Περούτζια και Σιένα.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Οι συμπαίκτες μου αλλά και ο κόσμος με υποδέχτηκαν με θέρμη. Μου άνοιξαν την αγκαλιά τους και με έκαναν να νιώσω πολύ όμορφα. Δεν έχω δει ακόμα πολλά, ωστόσο γνωρίζω εξαρχής ότι το ρόστερ έχει ποιότητα αλλά και ταχύτητα. Μέρα με τη μέρα μαθαίνουμε πολλά ο ένας για τον άλλον και θα μας βοηθήσουν πολύ και τα φιλικά παιχνίδια που θα γίνουν», λέει ο Αράνο για τις πρώτες εντυπώσεις του και περιγράφοντας το αγωνιστικό προφίλ του υποστηρίζει: «Θέλω και μου αρέσει να ανεβαίνω και να βοηθάω την ομάδα μου επιθετικά. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνώ ότι ο ρόλος μου είναι αμυντικός και πρέπει να γυρίζω στη θέση μου και να δίνω σιγουριά στους συμπαίκτες μου που αγωνίζονται από τη μέση και μπροστά».

Το προηγούμενο πέρασμά του από την Ευρώπη και το Καμπιονάτο δεν θέλει να το θυμάται και πολύ, αν και εξηγεί ότι δεν μπόρεσε να «πιάσει» σε Περούτζια και Σιένα διότι «ήταν καθαρά θέμα προπονητών. Δεν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που μου άξιζαν. Ετσι λοιπόν και για αθλητικούς λόγους προτίμησα να επιστρέψω στην Αργεντινή για να αγωνίζομαι. Στην Ιταλία παίζουν διαφορετικά, με γεμίσματα. Ο Αρης, απ' ό,τι έχω πληροφορηθεί, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, από τα καλύτερα στη χώρα σας».

Το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί και εντάχθηκε κατευθείαν στην προετοιμασία του Αρη δεν δείχνει να τον προβληματίζει: «Αλήθεια, πιστεύω ότι δεν θα με επηρεάσει. Εχω μιλήσει με τον γυμναστή μας και γνωρίζει ότι έχω κάνει διακοπές μόλις τρεις μέρες. Αυτή τη στιγμή έχω διαφορετική μυϊκή φόρτιση, θα δουλέψω λίγο ξεχωριστά και θα είμαι έτοιμος όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Το 2005 ο Αράνο αναδείχτηκε πρωταθλητής με τη Ράσινγκ Κλούμπ και πριν από λίγες μέρες αναδείχθηκε δευτεραθλητής με την Ουρακάν. Το ίδιο υψηλοί είναι οι στόχοι του και με τον Αρη: «Οι στόχοι εξακολουθούν να είναι υψηλοί. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, να βγούμε στην Ευρώπη και να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας, ο οποίος γνωρίζω ότι ακολουθεί παντού και πάντα την ομάδα».

Για το φινάλε ο Κάρλος Αράνο κράτησε ένα μήνυμα για τους συμπατριώτες του που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Γκαλέτι, τον Μπλάνκο και τον Σκόκο: «Οταν ξεκινάει το παιχνίδι παίζουμε έντεκα με έντεκα και έχουμε τις ίδιες πιθανότητες για τη νίκη. Αν χρειαστεί, βέβαια, να βάλω πιο δυνατά τα πόδια μου για το καλό της ομάδας, θα το κάνω. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο».

Μένει ο Γιάχιτς

Δεν φαίνεται να παίρνει «σάρκα και οστά» η μεταγραφή του Σάνελ Γιάχιτς στη Γαλατάσαραι. Ο τουρκικός σύλλογος ναι μεν εξετάζει την περίπτωσή του, αλλά δεν τον έχει ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών του για το κέντρο της άμυνας.

Άτυχος ο Βαγκέλι

Άτυχος στάθηκε στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο Κρίστι Βαγκέλι. Έπειτα από ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Μπατιόν, αποχώρησε με ελαφρύ διάστρεμμα. Η κατάσταση του 24χρονου μέσου δεν εμπνέει πάντως ιδιαίτερη ανησυχία.

Εκτόξευσε τα διαρκείας η Μπόκα

Στα 10.000 κομμάτια έχει ανέβει ο αριθμός των καρτών διαρκείας που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται όσα θα πάρουν οι σύνδεσμοι. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς. Για αυτή μάλιστα την αναμέτρηση αναμένεται να δοθούν ελεύθερα στην αγορά μόνο 3.000 εισιτήρια.

Στο μεταξύ, τεράστιο είναι το ενδιαφέρον και για την τηλεοπτική κάλυψη του παιχνιδιού. Για τα δικαιώματα μετάδοσής του «ερίζουν» τρία ελληνικά κανάλια: Nova, ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1. Επιπλέον ενδιαφέρον υπάρχει και για τα τέσσερα φιλικά επί ιταλικού εδάφους, με αντιπάλους τις Μπάρι, Σιένα, Λιβόρνο και Τορίνο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x