Προετοιμασία ΑΕΚ

Σκόκο: «Οδηγός το περσινό φινάλε»

Διάρκεια στα καλά παιχνίδια θέλει να έχει τη νέα σεζόν ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός άσος μιλώντας την Κυριακή στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να βάλουν πίσω τον χαμένο τελικό με τον Ολυμπιακό και το πως αυτός χάθηκε. «Ρίκκα.

Διάρκεια στα καλά παιχνίδια θέλει να έχει τη νέα σεζόν ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός άσος μιλώντας την Κυριακή στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να βάλουν πίσω τον χαμένο τελικό με τον Ολυμπιακό και το πως αυτός χάθηκε, ενώ τόνισε πως αν η «Ένωση» παρουσιαστεί όπως στον δεύτερο γύρο της περασμένης σεζόν θα έχει μια πάρα πολύ καλή πορεία. «Καρφιά» Εντίνιο για Μπάγεβιτς. Ο μετανιωμένος Ρίκκα.

Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι σε διάφορες θέσεις και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ποια είναι αυτή που εσύ θέλεις να αγωνίζεσαι;

«Οταν βρίσκομαι στην επίθεση, είτε δεξιά, είτε αριστερά, ή ακόμη και επιτελικός, μπορώ να βοηθήσω. Φυσικά, η θέση στην οποία προτιμώ να αγωνίζομαι, είναι αυτή του δεύτερου επιθετικού».

Τι σου έχει μείνει από την περσινή σεζόν;

«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο δυστυχώς, είναι το κακό ξεκίνημα που κάναμε στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε εδώ. Να ξεπεράσουμε όσα έγιναν, να δουλέψουμε σκληρά και να κάνουμε μια νέα αρχή. Από πέρυσι, θυμάμαι επίσης την απόδοση που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια και τον τελικό του Κυπέλλου που ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα για εμάς».

Σου δίνει επομένως ένα επιπλέον κίνητρο η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό;

«Και πέρυσι ξεκινήσαμε με δυνατό ντέρμπι (σ.σ. απέναντι στον Παναθηναϊκό). Σ’ αυτό με τον Ολυμπιακό που μας περιμένει, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να κάνουμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα. Σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Πως ένιωσες μετά την επίτευξη του 3-2 στον τελικό με τον Ολυμπιακό, όταν είδες τους αντιπάλους να ισοφαρίζουν;

«Στην ισοφάριση, το συναίσθημα ήταν περίεργο και σίγουρα άσχημο. Πρέπει πάντα να ξέρεις, βέβαια, ότι στο ποδόσφαιρο δεν κρατάς ποτέ τη νίκη στα χέρια σου αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής. Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να το ξεχάσουμε».

Το γκολ που πέτυχες δίνοντας το προβάδισμα, ήταν ένα εξαιρετικό γκολ από πλευράς τεχνικής και εκτέλεσης. Ηταν ίσως και το καλύτερο που έχεις πετύχει;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω πετύχει αρκετά παρόμοια γκολ. Με προσπάθειες εντός της περιοχής και με προσπάθειες εκτός περιοχής με λόμπες πάνω από τον τερματοφύλακα»

Η περσινή σεζόν ήταν περίεργη για σένα, με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Να περιμένουμε φέτος να έχεις μια σταθερή σε απόδοση σεζόν;

«Γι’ αυτό το λόγο βρίσκομαι εδώ και δουλεύω. Θέλω να έχω διάρκεια στα καλά παιχνίδια, να καταφέρνω να διατηρούμαι πάντα στο ίδιο επίπεδο και να βοηθώ όσο μπορώ».

Εχεις καταλάβει πόσο σε αγαπά ο κόσμος. Τι συναισθήματα σου προκαλεί αυτή η αγάπη και τι υπόσχεση θέλεις να δώσεις στον κόσμο εν όψει της νέας περιόδου;

«Είναι προφανώς πάρα πολύ όμορφο το συναίσθημα που ζεις όταν ακούς τους οπαδούς στο γήπεδο να φωνάζουν το όνομά σου. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά που κάνεις, αναγνωρίζεται από τον κόσμο. Αυτό με έχει βοηθήσει πολύ και ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι έχω πολλά ακόμη να δώσω. Δεν έχω φτάσει το ταβάνι».

Αν παίζει η ΑΕΚ όπως έπαιζε στο φινάλε της περασμένης σεζόν, θα είναι σε θέση να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Ημασταν από τις καλύτερες σε απόδοση ομάδες στο δεύτερο γύρο. Αν συνεχίσουμε έτσι, μας περιμένει πάρα πολύ καλή πορεία. Εχουμε μπροστά μας και τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου πρέπει να πετύχουμε».

Από την ΑΕΚ δεν λείπει το εύκολο γκολ. Τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσει για να έχει μια πολύ καλή σεζόν;

«Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η συγκέντρωση στο παιχνίδι. Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και δούμε πως δεχθήκαμε τα γκολ. Δεν θα συνέβαινε αν είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x