Γιώργος Χελάκης

Του λείπει η διαγώνια κίνηση των ακραίων

SportDay

Ετσι που το πάμε, στο τέλος θα αγανακτήσουν οι αναγνώστες μας. Τα «αγωνιστικά συστήματα» των προπονητών έγιναν τόσα πολλά που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Οχι, αυτό που έπαιξε χθες ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ένα κλασικό 4-4-2 αλλά ένα μοντέρνο 4-2-3-1 που εφαρμόζει ο Τεν Κάτε. Δηλαδή ο Σαλπιγγίδης ήταν πίσω κι όχι δίπλα στον Σισέ, όπως φαινόταν σε αρκετές περιπτώσεις. Οπως και να ήταν τελικά, σημασία έχει τι «βλέπει» ο κόουτς μέσα στο γήπεδο. Κι επειδή γύρω από αυτό το θέμα λίγα είναι τα περιθώρια για υποκειμενισμούς, αρχίζουμε με τα βασικά.

Ο Κώστας Κατσουράνης προτίθεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον νέο Παναθηναϊκό. Καθοδηγεί ήδη τους συμπαίκτες του και αναλαμβάνει να ψάξει με βαθιές μπαλιές τους προωθημένους.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Καραγκούνη είναι άνοστο φαγητό. Πιθανόν φέτος να χρειαστεί να περιορίσει κάπως την προσωπική κατοχή μπάλας. Εστω κι έτσι, θα εξακολουθήσει να είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης της ομάδας.

Ο Μουν με τον Γκάμπριελ βρίσκονται πιο εύκολα απ' όσο ο Σπυρόπουλος με τον Λέτο απέναντι. Ισως συμβαίνει αυτό επειδή ο Σπυρόπουλος βγαίνει συνέχεια μπροστά, τη στιγμή που ο Αργεντινός, παίζοντας συνήθως με την... όπισθεν, δεν βρίσκει πού να μεταβιβάσει αφού ο μπακ έχει ήδη περάσει πιο μπροστά.

Ο Καντέ έχει τη φιλοδοξία να βγάλει ένα καλό μεροκάματο στο «τριφύλλι». Μπορεί εύκολα να κόψει τις επιπολαιότητες, αλλά του είναι δύσκολο ή και πέρα από τα ενδιαφέροντά του να βοηθήσει την ομάδα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Οποιος βιαστεί να δυσφορήσει για τον Σισέ, καλό είναι να ξέρει ότι ο Γάλλος παθαίνει συχνά τέτοιες ζημιές. Χάνει τα εύκολα και βάζει κάτι σαν το χθεσινοβραδινό. Φαντάζομαι πως κανείς δεν περιμένει να τρέχει στις γωνίες του γηπέδου για να μαζεύει τα... κουκούτσια. Δεν παίζει για τη φανέλα, αλλά είναι αρκετό να παίζει για το επόμενο συμβόλαιο.

Ο καλοκαιρινός Παναθηναϊκός μοιάζει κάπως δυσκοίλιος με το γκολ. Του συμβαίνει αυτό επειδή οι ακραίοι παίκτες του (Γκάμπριελ, Λέτο) δύσκολα πατούν περιοχή. Γι' αυτό ο κόουτς πρέπει να σκεφτεί μήπως είναι καλύτερα να βρίσκεται μέσα σε αυτή ο Σαλπιγγίδης, δίπλα στον Σισέ. Και πάλι το πρόβλημα μένει χωρίς οριστική λύση. Αλλά με τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη να απειλούν με σουτ και εκτός περιοχής, το πράγμα διορθώνεται.

Η διαγώνια κίνηση των ακραίων λείπει από τον Παναθηναϊκό. Εστω και χωρίς την απαιτούμενη ταχύτητα, οι δύο που τη διαθέτουν είναι ο Καραγκούνης και ο Νίνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x