Γιώργος Χελάκης

Να πούμε στον επενδυτή για ένα σπουδαίο χαφ

SportDay

Δύσκολα βλέπεις ένα φιλικό ματς προετοιμασίας αν απουσιάζουν νέα πρόσωπα ικανά να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον. Πιθανώς ο νέος επενδυτής θα δώσει τη δυνατότητα για μια φανταχτερή προσθήκη. Εντεκα μέρες διπλών προπονήσεων αφήνουν μικρά περιθώρια για τρέξιμο, σπιρτάδα και αυτοματισμούς. Οσα είδαμε χθες δεν αποτελούν ούτε καν μικρή προκαταβολή για όσα πρόκειται να δούμε στο μέλλον. Γι' αυτό κι ο Μπάγεβιτς, μιλώντας σαν διπλωμάτης καριέρας, δήλωσε: «Είχαμε καλά και κακά στοιχεία».

Η ΑΕΚ είχε μια σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι καλή και εύστοχη τελευταία πάσα. Εκεί θα χρειαστεί μπόλικη δουλειά. Με βάση όσα μας έδειξε ο Μπάγεβιτς, τη δουλειά πρέπει να κάνει ο Παντελής Καφές. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι ήρεμος στο παιχνίδι του και δίνει την εντύπωση ότι δύσκολα αγχώνεται.

Σε αντίθεση με τον Τζεμπούρ, που τον έπνιγε το άγχος (και τα νεύρα) κάθε φορά που ο Ταχτσίδης προσπαθούσε μεν, αποτύγχανε δε να του περάσει μια πάσα της προκοπής.

Βέβαια ο Καφές δεν είναι Ταχτσίδης αλλά, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι ο χαρισματικός πασέρ. Φάνηκε κάτι τέτοιο στο πρώτο ημίχρονο. Η καλή κυκλοφορία χανόταν όταν έφτανε η στιγμή να τροφοδοτηθεί ο Μπλάνκο.

Εχω σε υψηλή εκτίμηση τον Λεονάρντο, αλλά όχι για τις τελικές πάσες του. Ο νεαρός Βραζιλιάνος (εφόσον έρθει) τα καταφέρνει καλύτερα στην αριστερή πλευρά του γηπέδου. Από εκεί συγκλίνει για να εξαπολύσει τους... κεραυνούς του. Με τον Ντούσκο μπορεί να παίξει πίσω από τον Μπλάνκο και να απειλεί, αλλά και να δημιουργεί, ντριμπλάροντας, χώρους ώστε να δράσει ο Αργεντινός.

Αλλες παρατηρήσεις:

Ο Κουτρομάνος στα επιθετικά του καθήκοντα υπερτερεί κατά πολύ του Γεωργέα.

Ο Καράμπελας έχει στη φύση του τις προωθήσεις και το παράλληλο σουτάρισμα.

Ο Χουανφράν παίζει ποδόσφαιρο επειδή υπάρχει πίσω του ένα καλό συμβόλαιο. Αμφιβάλλω αν θα ξαναπατήσει το πόδι του στο γήπεδο μόλις σταματήσει να πληρώνεται γι' αυτό.

Δεν είδαμε τον Ιορντάκε κι έτσι έχουμε ένα κενό στην εκτίμηση για τη μεσαία γραμμή. Αλλά να, σας δίνουμε δύο τριάδες και βάλτε δίπλα την τριάδα Ενσαλίβα, Καφές, Μάκκος. Η «κόκκινη» είναι Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα. Η «πράσινη» είναι Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης. Θέλει «αρετή και τόλμη» για να επιχειρηθούν συγκρίσεις...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x