Μπάμπης Χριστόγλου

Τώρα πια δεν μετράει το πώς, αλλά το να έρθει η πρόκριση

SportDay

Περάσατε καλά το Σαββατοκύριακο; Μπράβο! Μακάρι να περνάτε πάντα καλά. Και στον Ολυμπιακό καλά τα πέρασαν. Οχι, μεταγραφές δεν έκαναν. Δεν βιάζονται κιόλας. Τώρα πια προέχουν τα δύο ματς με τη Σλόβαν. Εκεί πρέπει να μετρήσουν η ποιότητα των παικτών του Θρύλου και η φανέλα. Δεν περιμένω εύκολη πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ο Κετσπάγια θα παίξει σφιχτά για να πάρει το αποτέλεσμα. Δεν έχει και πολλά περιθώρια ούτε τις πολλές λύσεις. Αυτό που μετράει πλέον είναι η πρόκριση. Το πώς δεν έχει σημασία. Φθάνει να έρθει. Γιατί έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο είναι γνωστό. Το λέμε και το ξαναλέμε, αλλά κανείς δεν ακούει.

Μία ερώτηση: θα κάνουμε τις δύο μεταγραφές μετά τα ματς με τη Σλόβαν; Λαμπρά! Οταν τις κάνουμε, πότε θα έρθουν αυτοί οι δύο παίκτες; Ετσι όπως πάνε, δεν θα προλάβουν να παίξουν στα παιχνίδια του 4ου προκριματικού. Ο Μαρέσκα -που ήρθε πριν από 15 μέρες- ακόμη δεν είναι έτοιμος για να παίξει με τη Σλόβαν. Είναι δυνατόν, όμως, ολόκληρος Ολυμπιακός να ανησυχεί για τέτοια παιχνίδια; Θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσει. Είναι όμως τραγικό με 2-3 τραυματισμούς να γίνεται άνω-κάτω μια ομάδα. Γίνεται, όμως, διότι το ρόστερ είναι ακόμη πιο μικρό από πέρυσι και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Αυτή είναι η ιστορία. Αντε να δούμε τι θα βγάλει πάλι αυτή η ιστορία. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στο λιμάνι είναι ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει να βλέπει την ομάδα του κάθε χρόνο και καλύτερη. Να πηγαίνει ολοένα και πιο ψηλά στην Ευρώπη, να βλέπει καλή μπάλα και μεγάλους παίκτες. Αν στον Ολυμπιακό πιστεύουν κάτι διαφορετικό, τότε εχθροί τους είναι όλοι οι φίλαθλοι. Στο φινάλε, βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια, συνήθως έρχεται το νταμπλ. Θα είναι κάθε χρόνο το ίδιο; Κανείς δεν υποτιμά τις επιτυχίες όλων αυτών των ετών. Κάθε άλλο. Ο Ολυμπιακός όμως είναι ένας τεράστιος σύλλογος και ζει με το σήμερα και τις επιτυχίες του σήμερα.

Η λέξη «αποτυχία» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του. Το ζήτημα, όμως, είναι πώς προετοιμάζεις κάθε φορά την προσπάθεια που θα κάνεις για την κάθε χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις. Για την ώρα, ο Ολυμπιακός έχει αποτύχει πλήρως στον προγραμματισμό του και τ' αφήνει σχεδόν όλα στην τύχη τους. Αντε να δούμε πάλι τι θα γίνει στην Μπρατισλάβα και αν θα μας βγάλουν την ψυχή...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x