Μπάμπης Χριστόγλου

Στη Σλοβακία ξεκινά η πιο δύσκολη σεζόν για τον Ολυμπιακό

SportDay

Ο Ολυμπιακός φεύγει σήμερα για την Μπρατισλάβα. Το ταξίδι αυτό είναι για επίσημο παιχνίδι. Είναι η πρώτη φορά που ο Θρύλος θα παίξει τόσο νωρίς ευρωπαϊκό αγώνα. Εχει αλλάξει ολοκληρωτικά ο προγραμματισμός του και αυτό είναι κάτι που προκαλεί κινδύνους. Αυτούς όμως έπρεπε να τους ξέρουν οι υπεύθυνοι της ομάδας και να μην την αφήσουν με μισό ρόστερ. Επίσης ο προγραμματισμός έπρεπε να είναι τέτοιος που να προβλέπει σωστή διαχείριση δυναμικού και πολλές λύσεις, αφού για πρώτη φορά η χρονιά θα είναι τόσο μεγάλη σε διάρκεια και με τόσες υποχρεώσεις. Για να αντέξεις δέκα σερί μήνες σε φουλ αγωνιστική δράση θα πρέπει να είσαι έτοιμος από όλες τις απόψεις και με πλήρες ρόστερ. Τελικά αυτό δεν γίνεται. Αυτά βέβαια τα ακούνε βερεσέ στο λιμάνι.

Εκείνο που μετράει είναι να περάσουν στους ομίλους και να πάρουν τα λεφτά. Δεν είναι λανθασμένη άποψη, μια και κουμάντο στην τσέπη τους κάνουν οι ίδιοι. Πώς, όμως, θα αντέξεις την πίεση; Οι απαιτήσεις για καλή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ (με δεδομένη την πρόκριση) είναι μεγάλες. Μεγάλες είναι και οι απαιτήσεις για κατάκτηση του νταμπλ. Φέτος, όμως, η περίοδος άρχισε νωρίτερα και η ομάδα έχει κενά. Θα κληθεί να βγάλει όλη τη χρονιά με ελάχιστες καλές ρεζέρβες. Ηδη οι πρώτοι τραυματισμοί χτυπάνε την πόρτα και το καμπανάκι του συναγερμού.

Ξέρω, για την ώρα αυτό που μετράει είναι η πρόκριση. Να περάσει τη Σλόβαν, μετά να περάσει στους ομίλους και μετά έχει ο Θεός. Ο Κετσπάγια φωνάζει στους παίκτες να μην υποτιμήσουν τη Σλόβαν, αλλά το κακό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές είναι οι τελευταίοι που θα φταίνε. Πρώτη απ’ όλους υποτιμά τις καταστάσεις η ίδια η ΠΑΕ, που αφήνει τον Ολυμπιακό με μισές λύσεις, καθυστερεί να γεμίσει επαρκώς και επάξια το ρόστερ και αφήνει τα πάντα στον αέρα. Σιωπή, όμως, διότι προέχει ο αυριανός αγώνας στη Σλοβακία. Μην κάνουμε πόλεμο στην ομάδα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x