Γιώργος Χελάκης

O Γιούρκας, ο «Τόρο» και οι φθηνές εισαγωγές

SportDay

Aς μετρήσουμε τις πιθανές απώλειες.

Ο Τοροσίδης οδηγείται στο χειρουργείο για αρθροσκόπηση.
Ο Πατσατζόγλου βρίσκεται ήδη χειρουργημένος.
Ο Τζιόλης είναι σε αναγκαστική απραξία.
Ο Μπασινάς, περίπου περιττός στην ομάδα του.
Ο Σεϊταρίδης, άπρακτος αγωνιστικά και σε αναζήτηση ομάδας για να αρχίσει κάποια στιγμή προπονήσεις.

Η καταγραφή δείχνει ανάγλυφα ότι η κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Οτο Ρεχάγκελ είναι τουλάχιστον προβληματική. Στη δίνη των αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ελάχιστη σημασία δίνεται στην Εθνική ομάδα και τις υποχρεώσεις της το πρώτο διάστημα του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Κυρίως διότι οι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι απεριόριστες. Ισα ίσα, διαπιστώνεται σημαντικό έλλειμμα, που αφορά την παραγωγή ποδοσφαιριστών σε επίπεδο ικανό ώστε να στελεχωθεί η Εθνική ομάδα. Ρίχνοντας μια ματιά στις υποψήφιες ενδεκάδες των λεγόμενων μεγάλων ομάδων, φαίνεται καθαρά ο αφελληνισμός. Με εξαίρεση την ΑΕΚ, οι ομάδες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν λιγότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές σε σύγκριση με πέρυσι.

Ας μην ξεγελιέται κανείς από την αναγκαστική αξιοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών στον Ολυμπιακό και τον επαναπατρισμό του Κατσουράνη. Η κατάσταση χειροτερεύει. Υπάρχει κι άλλος δείκτης που εντοπίζει το πρόβλημα. Μειώθηκε αισθητά το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων για Ελληνες ποδοσφαιριστές. Η εξαίρεση του Πλιάτσικα απλώς επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η ουσία είναι πως τα έτοιμα του 2004, από τα οποία έτρωγε το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν τελειώσει.

Ανεξάρτητα από το αν θα τα καταφέρει αυτή η Εθνική ομάδα να φτάσει μέχρι τη Νότιο Αφρική, φαίνεται πως το ελληνικό ποδόσφαιρο εξαντλεί τα αποθέματά του.

Εκείνο που επειγόντως χρειάζεται είναι ένας σχεδιασμός με στόχο να αναδειχτούν και να αξιοποιηθούν τα νέα ταλέντα.

Να καρποφορήσει η όποια δουλειά γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο. Να πάψει η εισαγωγή φθηνού ποδοσφαιρικού δυναμικού, που συμπιέζει και εξασθενεί την όποια εγχώρια παραγωγή. Διαφορετικά, η όποια αγωνιστική απραξία του Σεϊταρίδη και ο τραυματισμός του Τοροσίδη θα μας γεμίζουν με άγχος και ανασφάλεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x