Γιώργος Χελάκης

Ντιόγο, ξέρει από Κετσπάγια;

SportDay

Xωρίς κόπο, αλλά με τρόπο, η ρεβάνς στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Οι όποιες φιλοδοξίες της Σλόβαν να διεκδικήσει ένα σοβαρό ρόλο στο παιχνίδι περιορίστηκαν απλώς σε μια κάποια κατοχή μπάλας στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο κράτησε σβηστές τις μηχανές του κι έδειχνε ότι τον ενδιέφερε απλώς να κυλήσει ο χρόνος και να έρθει η ώρα της αναχώρησης για τα αποδυτήρια. Στον πάγκο ο Κετσπάγια –όπως συνηθίζει– κοπανιόταν και έβαζε τις φωνές με το παραμικρό. Ομως μέσα του γνώριζε πολύ καλά ότι είχε περάσει με σπουδαίο βαθμό τις πρώτες εξετάσεις.

Αφήνοντας στον πάγκο τον Ντιόγο, έδειξε σε εξέδρα και αποδυτήρια ότι αυτός κουμαντάρει και δεν χαμπαριάζει από μεγάλα ονόματα και βαριά συμβόλαια.

Αφήνοντας στον πάγκο τον Γκαλέτι, έδειξε ότι δεν κωλώνει μπροστά στις ελλείψεις και έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες του.

Ο Μήτρογλου μπορεί να μη σκόραρε, αλλά ήταν μέσα στις φάσεις και των δύο γκολ. Ο Λεονάρντο, που τον έβαλε αριστερό εξτρέμ, πέτυχε το δεύτερο γκολ και είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία στο διάστημα που έπαιξε.

Ο Ζαϊρί έκανε καλό παιχνίδι, έβγαλε σέντρες και είχε δύο καλά σουτ.

Οχι, δεν εντυπωσίασε ο πρωταθλητής με την απόδοσή του. Ευτύχησε να πετύχει νωρίς το γκολ και να επιβάλει ρυθμό. Αν ήταν στις προθέσεις του να προσφέρει θέαμα, η μπάλα θα γύριζε λιγότερες φορές στον Νικοπολίδη και θα έφευγε από εκεί με κάποια κοντινή πάσα κι όχι με βολέ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με στόχο να περιφρουρήσει το τέρμα του και στη συνέχεια να βάλει γκολ. Ο,τι σχεδίασε ο Κετσπάγια του πέτυχε. Ο Ραούλ Μπράβο έπαιζε σκυλιασμένα, σαν νεαρός που ψάχνει την καταξίωση. Ο Μέλμπεργκ μετά το πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε στον τομέα ευθύνης του. Ο Λεντέσμα έδειξε πάλι πόσο χρήσιμος έως απαραίτητος είναι στην ενδεκάδα.

Ο Μαρέσκα, που μπήκε αλλαγή, έδειξε ότι έχει πολλά περιθώρια προσφοράς ως επιτελικός χαφ μπροστά από τον αμυντικό χαφ και πίσω από τον σέντερ φορ.

Η δουλειά του Κετσπάγια φάνηκε στο γήπεδο. Πιθανότατα με αντίπαλο μιας ορισμένης δυναμικότητας οι «ερυθρόλευκοι» να αντιμετώπιζαν προβλήματα. Ομως οι ομάδες κρίνονται με βάση τον αντίπαλο που αντιμετωπίζουν κάθε φορά.

Ο Ολυμπιακός, με ελλείψεις από τραυματισμούς και κενά από τη μη ολοκλήρωση των μεταγραφών, είχε ένα συγκεκριμένο έργο να πραγματοποιήσει. Ανταποκρίθηκε απόλυτα. Την επόμενη Τετάρτη στο γήπεδό του ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, ώστε να εισπράξει το χειροκρότημα της απαιτητικής εξέδρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x