Μπάμπης Χριστόγλου

Η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη για τον Ολυμπιακό

SportDay

Μπορεί να με πείτε μηδενιστή και πως τα βλέπω όλα μαύρα. Απόψεις είναι αυτές. Εκείνο που ξέρω εγώ είναι ότι αυτός ο Ολυμπιακός έχει σοβαρές ελλείψεις. Οτι κέρδισε την αδύναμη Σλόβαν δεν μου λέει και πολλά. Αν θέλετε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις, δεν έχω πρόβλημα να το κάνουμε. Ομως θα κρύψουμε την αλήθεια. Αυτή λέει ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι έτοιμοι.

Επίσης, λέει ότι χρειάζεται καλό αριστερό χαφ επειδή δεν είναι δυνατόν να παίζει πάντα με ανάποδο πόδι ο Ζαϊρί. Θέλει επιθετικό για να παίξει 4-4-2, που είναι και το σύστημα που αρμόζει στον Ολυμπιακό και έχει πει πως θέλει και ο προπονητής του. Με έναν επιθετικό μπροστά θα έχουμε τα περσινά. Οι Πειραιώτες δεν μπορούν να βγάλουν εύκολα φάση. Δεν φαίνεται απολύτως δουλεμένη ομάδα και είναι ξεκάθαρο ότι λείπουν οι πολύ καλές «ρεζέρβες».

Δεν μου άρεσε καθόλου ότι στο πρώτο μέρος η Σλόβαν έβγαλε τόσες ευκαιρίες. Με αντίπαλο μια πολύ καλύτερη ομάδα αυτά τα κενά και η αδράνεια θα τιμωρούνται με γκολ. Δεν είπαμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καλούς παίκτες. Εχει, αλλά χρειάζονται κι άλλοι σε φουλ ποιοτικό ρόστερ για να αντέξει και στις τρεις διοργανώσεις. Σλόβαν δεν θα βρει στη συνέχεια. Σίγουρα για την ώρα το ζητούμενο είναι η πρόκριση στους ομίλους ώστε να μπουν και λεφτά στα ταμεία, αλλά και να τονωθεί το πληγωμένο από πέρυσι ευρωπαϊκό πρεστίζ.

Λογικά η είσοδος στους ομίλους θα επιτευχθεί. Δεν βλέπω αντίπαλο ικανό στον 4ο προκριματικό να ανακόψει την πορεία στους «κόκκινους». Κάπου εκεί, όμως, θα τελειώσουν τα εύκολα. Στους ομίλους ο βαθμός δυσκολίας θα είναι τεράστιος, ενώ θα έχει αρχίσει και το πρωτάθλημα, με το πρόγραμμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο στην αρχή.

Τέλος πάντων, στον Ολυμπιακό ξέρουν τι κάνουν. Κρατάω στα θετικά τα γκολ από τον Μαρέσκα και τον Ντιόγο, αλλά δεν συμβιβάζομαι. Επιμένω ότι το ρόστερ είναι ακόμα μικρό για τόσες διοργανώσεις και τόσο μεγάλη ημερολογιακά χρονιά. Μακάρι για τον Ολυμπιακό να βγω ψεύτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x