Μπάμπης Χριστόγλου

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ετοιμάζεται ήδη για τους ομίλους

SportDay

Κληρώνει για τον Ολυμπιακό σήμερα στην Ελβετία. Εκεί θα μάθει το τελευταίο εμπόδιο για να μπει στους ομίλους. Τους πιθανούς αντιπάλους τούς ξέρουμε. Κανείς δεν είναι φόβητρο. Κάθε άλλο. Κανονικά δεν πρέπει να συζητάμε καν για την πρόκριση. Επειδή πέρυσι έγινε η στραβή με την Ανόρθωση, δεν μπορεί να ξαναγίνει. Υποτίθεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σοβαρευτεί και ξέρουν τι τους περιμένει.

Αν λένε ότι έχουν υψηλές ευρωπαϊκές βλέψεις, δεν πρέπει να φοβούνται τέτοια εμπόδια. Από την άλλη, θα πουν ότι η Σαχτάρ έμεινε έξω από την Τιμισοάρα και η Σλάβια από τη Σέριφ. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το παραμικρό.

Ναι, αλλά επειδή τώρα ξέρουν τι έχει συμβεί, κανείς στον Πειραιά δεν είναι χαλαρός. Ο Ολυμπιακός ξέρει τι τον περιμένει. Τώρα αν είναι να συζητάμε ποια είναι πιο εύκολη κι αν είναι επικίνδυνη η Σάλτσμπουργκ ή ο ΑΠΟΕΛ, τότε δεν πάμε πουθενά. Μπαίνεις σοβαρός στο γήπεδο και «καθαρίζεις» στο «άψε-σβήσε» την πρόκριση. Ο,τι έγινε δηλαδή με τη Σλόβαν. Αν τώρα ανησυχούν επειδή η ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη, αυτό είναι άλλη ιστορία.

Η εβδομάδα από 18 μέχρι 26 Αυγούστου θα κρίνει πολλά. Τόσο την πρόκριση στα γκρουπ όσο και την καλή αρχή στο πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο να παίξεις υπό τέτοια αγωνιστική πίεση τρία ματς μέσα σε έξι μέρες.

Είναι αγώνες που ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει χαρακτήρα και να φανεί δυνατός. Κανονικά έπρεπε να είχε κάνει όλες του τις μεταγραφές, να έχουν ήδη προσαρμοστεί οι παίκτες στο νέο σύστημα και να μην περιμένουμε έως την τελευταία στιγμή. Δεν λέω ότι δεν θα έρθει αριστερός χαφ ή και επιθετικός, αλλά η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μεταγραφών μόνο κακό κάνει σε μια ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x