Γιώργος Χελάκης

Ο Μπάγεβιτς ψάχνεται ακόμα

SportDay

Aν επιστρατευτεί αρκετή δόση καλής θέλησης, μπορούν να βρεθούν αισιόδοξα στοιχεία από τη χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς. Χωρίς τον Καφέ και τον Μπλάνκο η «Ενωση» το προσπάθησε αρκετά, αλλά οι αδυναμίες της φάνηκαν καθαρά μέσα στο γήπεδο. Οπως και η αμηχανία του Μπάγεβιτς, που συνεχίζει να ψάχνει αδυνατώντας να καταλήξει κάπου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αμηχανίας, του άγχους ίσως και του εκνευρισμού του κόουτς ήταν η μεταχείριση που επιφύλαξε στον νεαρό Λεονάρντο.

Τον χρησιμοποίησε βασικό, παρά το γεγονός πως μετρούσε μόλις μία προπόνηση με τους νέους συμπαίκτες του. Τον ξεκίνησε αριστερά, εκεί που έπαιζε, δηλαδή, με τον Θρασύβουλο και τον Λεβαδειακό. Πριν περάσουν δεκαπέντε λεπτά και αφού διαπίστωσε ότι το αρχικό 4-3-3 δεν λειτουργούσε, τον έφερε δεξιά, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2. Είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά, ο Βραζιλιάνος έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος. Είναι να απορεί κανείς γιατί κάποιος τόσο ανέτοιμος έπρεπε να παίξει βασικός. Η εντύπωση όλων μας ήταν ότι για να επιμένει τόσο πολύ ο Μπάγεβιτς στην απόκτησή του, ήξερε ακριβώς πού θα τον βάλει να παίξει και ποια δουλειά θα κάνει...

Υπάρχει, ωστόσο, κάτι άλλο που ο κόουτς γνωρίζει πολύ καλά. Οι μεσοεπιθετικοί της «Ενωσης», με πρώτο και καλύτερο τον Σκόκο, δυσκολεύονται πολύ να μαρκάρουν. Στην κατηγορία αυτήν συμπεριλαμβάνεται και ο νεοφερμένος Λεονάρντο. Ετσι, στο πρώτο ημίχρονο ο Ενσαλίβα και ο Μάκος ήταν αναγκασμένοι να τρέχουν και για τους υπόλοιπους. Ετσι, η Μπόκα απέκτησε γρήγορα κατοχή μπάλας και πρωτοβουλία κινήσεων. Ο Μπάγεβιτς άλλαζε συστήματα και θέσεις παικτών, αλλά άκρη δεν έβγαινε.

Η Μπόκα, χωρίς να πιέζεται και χωρίς να ανεβάζει ιδιαίτερα στροφές, κατάφερνε να διατηρεί τον έλεγχο και να προβληματίζει τον Σάχα. Κατά τον Μπάγεβιτς εκείνο που κυρίως λείπει είναι ένας δεξιός μπακ. Χθες το βράδυ –απόντος και του Καφέ– φαινόταν καθαρά η αδυναμία να διατηρηθεί η κατοχή της μπάλας στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα στον χώρο αυτόν. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται αρκετά λεφτά, πολύ περισσότερα από αυτά που δαπανήθηκαν για τον Λεονάρντο και με πολύ πιο... επώδυνο διακανονισμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, και αφού ο Μόουτσε είχε πετύχει το δεύτερο γκολ, δόθηκε η δυνατότητα σε νεαρούς παίκτες της «Ενωσης» να διακριθούν για το πάθος και τη μαχητικότητά τους. Ο Ταχτσίδης και ο Παυλής, πέραν αυτών, έδειξαν και καθαρά αγωνιστικά προσόντα. Ας μη γελιόμαστε, όμως. Η Μπόκα είχε ήδη κάνει το καθήκον της. Οι νεαροί παίκτες της «Ενωσης» δύσκολα μπορούν να δώσουν στον Μπάγεβιτς τις λύσεις που αναζητεί εδώ και τώρα.

Η ΑΕΚ μοιάζει ανισόρροπη. Εχει αστέρια στην άμυνα και την επίθεση, αλλά το κέντρο της είναι χωρίς προσωπικότητα. Οι συνεχείς –έως ένα βαθμό αναγκαστικοί– πειραματισμοί του Μπάγεβιτς την αφήνουν μέχρι στιγμής χωρίς αγωνιστική ταυτότητα. Την ψάχνει ακόμα. Μόνο που στενεύουν τα χρονικά περιθώρια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x