Μπάμπης Χριστόγλου

Πρόκριση από σήμερα

SportDay

Hρθε η ώρα που τα λόγια παραμερίζουν και το γήπεδο θα πει την αλήθεια. Δεν θα κάτσω να κάνω συγκρίσεις ανάμεσα στη Σλόβαν και τη Σερίφ Τίρασπολ για το αν η μία ή η άλλη είναι πιο δύσκολη ή πιο εύκολη. Για να τελειώσει τη δουλειά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα που θ’ απαγορεύει οποιαδήποτε σκέψη στους Μολδαβούς για τον επαναληπτικό.

Οταν μιλάμε για ομάδα που φιλοδοξεί να έχει συνέπεια στην Ευρώπη και να κάνει ένα βήμα παραπέρα, δεν συζητάμε για το αν θα πρέπει να καθαρίζει τα ματς αυτά με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί αυτό είναι αυτονόητο. Οι Μολδαβοί λογικά θα είναι καλά διαβασμένοι και θα περιμένουν το λάθος από τον Ολυμπιακό για να χτυπήσουν. Αλλωστε, με αυτή την τακτική πορεύτηκαν και κόντρα στη Σλάβια Πράγας και τα κατάφεραν έστω και στο τέλος.

Για να μην υπάρξει περιθώριο για κάποιο ύπουλο αποτέλεσμα που μπορεί να παρασύρει στο Καραϊσκάκη, για μένα θα ήταν ευχής έργο να σημειώσει ο νταμπλούχος ένα-δύο γκολ για να τελειώσει από το πρώτο ματς. Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα μπορεί να έχει αντίκτυπο και στις μεταγραφές, γιατί αν οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν ένα αποτέλεσμα με τη Σέριφ, ανάλογο με αυτό που είχαν αποσπάσει στην Μπρατισλάβα, θεωρώ πως και η διοίκηση θα κινηθεί με άλλη ψυχολογία για την τελευταία εβδομάδα του παζαριού.

Το καλό με μια νίκη θα είναι διπλό, γιατί ο Ολυμπιακός απλώς θα περιμένει να σφραγίσει το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα κινητοποιηθεί για να κάνει τις απαραίτητες προσθήκες που υπολείπονται και είναι σημαντικές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x