Γιώργος Χελάκης

Ο Κετσπάγια στέλνει τον Κόκκαλη στο ταμείο

SportDay

Οσο και να θέλει ο Κετσπάγια να εκπαιδεύσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού στις επαγγελματικές νίκες, θα δυσκολευτεί να το πετύχει. Ολα ωραία και καλά με τη νίκη-πρόκριση, αλλά τα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ δεν πρόκειται να μπουν στην τσέπη του οπαδού που στήθηκε δύο ώρες μπροστά στην τηλεόραση για να δει την ομάδα του μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Ο «αγνός και τίμιος» γαύρος ήθελε πέρα από το χρονικό μιας προαναγγελθείσας νίκης να δει και λίγη μπάλα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενε να δει κάτι περισσότερο από όσα λιγοστά είδε και μάλιστα από τη στιγμή που η Σέριφ αναγκάστηκε να ανοιχτεί. Ευτυχώς που ο Μήτρογλου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα «δούλεψε» κανονικά τον αντίπαλό του και πέτυχε το γκολ με το δεξί πόδι.

Παρατηρώντας την πετυχημένη προσποίηση που έβγαλε εκτός μάχης τον άτυχο σέντερ μπακ, θυμήθηκα όσα μου είχε πει γι' αυτόν ο Νίκος Νιόπλιας πριν από ένα χρόνο στην Αυστρία: «Εχει φοβερή τεχνική κι ας μη σου δίνει τέτοια εντύπωση μέσα στο γήπεδο». Και τεχνική έχει και ένστικτο σκόρερ. Ειδικά ένστικτο έχει τόσο πολύ, που αν υπήρχε τρόπος να έδινε από το περίσσευμα στον Ντιόγο...

Ο Ντουντού πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης στις τάξεις του πρωταθλητή. Μόνο όταν ο ίδιος αναλάμβανε επιθετικές πρωτοβουλίες υπήρχε ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο. Κι αυτές, όμως, πήγαιναν περίπατο μόλις η μπάλα έφτανε στα πόδια του ανεκδιήγητου Ζαϊρί. Με ύφος μπλαζέ την κρατούσε ελάχιστα δευτερόλεπτα, για να κάνει στη συνέχεια κάτι εξεζητημένο και να τη χάσει...

Οτι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τη Σέριφ το ξέραμε και πριν αρχίσει το ματς. Οταν τελείωσε μάθαμε ότι θα χρειαστεί καιρός για να παρουσιαστεί σχετικά έτοιμος.
Υπήρξε αργός, άνευρος και σχετικά προβλέψιμος. Ο Γκαλέτι ψάχνει τη φόρμα του, ο Ντουντού τα πατήματά του ύστερα από την αλλαγή θέσης, ο Μαρέσκα τη χαμένη ταχύτητά του και ο Ντιόγο ψάχνει γενικά ταυτότητα. Ο Ζεβλάκοφ έχει αδυναμία να πλαγιοκοπήσει και ο Ζαϊρί αδυναμία να συνεννοηθεί με όλους τους άλλους.

Η γκολάρα του Ντουντού ξεκλείδωσε τη Σέριφ και χάρισε στον πρωταθλητή την πρόκριση και κοντά 20 εκατομμύρια. Μία ακόμη αποστολή εξετελέσθη από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Με σχετικά ανακουφισμένο το ταμείο, ο Κετσπάγια έχει κάθε λόγο να εμφανιστεί στον Σωκράτη Κόκκαλη και να ζητήσει έναν κανονικό αριστερό χαφ-εξτρέμ. Διαφορετικά θα «βασανίζεται» βλέποντας τον Ζαϊρί να ταλαιπωρεί συμπαίκτες, οπαδούς και την ίδια την μπάλα, πριν την παραδώσει με δόξα και τιμή στους αντιπάλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x