Γιώργος Χελάκης

Κι όμως, το ποτήρι είναι μισογεμάτο...

SportDay

Θεωρητικά, ήταν πολλοί οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε η Ατλέτικο να πάρει τη νίκη από τον Παναθηναϊκό. Πρακτικά συνέβη με τον πλέον δυσάρεστο και αποκαρδιωτικό: από ατομικά λάθη των παικτών του. Κρίμα κι άδικο, γιατί οι «πράσινοι» ως ομάδα αντιμετώπισαν ως ίσοι προς ίσους τους πανάκριβους αστέρες των «ροχιμπλάνκος».

Το 2-3 αποτυπώνει το σοβαρό πλεονέκτημα που έχουν οι Μαδριλένοι για την πρόκριση χωρίς να δείχνει πως ο Παναθηναϊκός έκανε χθες το βράδυ μια εξαιρετική εμφάνιση που του αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Ολοι ήξεραν μόλις έγινε η κλήρωση πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα.

Ωστόσο με σωστή οργάνωση μέσα στο γήπεδο και καλές επιδόσεις στα ατομικά μαρκαρίσματα το «τριφύλλι» προβλημάτισε την Ατλέτικο και της έβαλε δύο υπέροχα γκολ. Ομως το λάθος του Μάτος στο πρώτο γκολ, η απουσία του Μουν και το άτσαλο πλονζόν του Γκαλίνοβιτς στο δεύτερο στοίχισαν ακριβά. Για το τρίτο γκολ υπάρχει ευθύνη του Κατσουράνη και του Σπυρόπουλου, που έφαγαν τις ντρίμπλες και του Γκαλίνοβιτς που το έφαγε όρθιος. Πάνω από όλα όμως υπάρχει η... ευθύνη του δαίμονα Αγκουέρο που κάνει πράματα και θάματα με την μπάλα στα πόδια...

Τα ατομικά λάθη έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από παίκτες μεγάλης αξίας που δεν τα συγχώρησαν. Κάπως έτσι έπεσαν οι «πράσινοι» στο καναβάτσο. Η πίκρα των οπαδών, δεδομένη. Δεν πρέπει ωστόσο να σκεπάσει η πίκρα την ελπιδοφόρα εμφάνιση του Παναθηναϊκού και τις υποσχέσεις που αφήνει για τη συνέχεια. Διότι η ζωή δεν σταματάει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεχίζεται στο Γιουρόπα Λιγκ και στο πρωτάθλημα. Εκεί φαίνεται καθαρά ότι ο φετινός Παναθηναϊκός έχει μέλλον μπροστά του.

Η οπισθοχώρηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην άμυνα ήταν κίνηση που αξίζει να μη «θαφτεί» κάτω από τα τρία γκολ. Η ενθαρρυντική εμφάνιση του Λέτο πιστοποιεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει παίκτη να τρυπήσει με ατομική ενέργεια την αντίπαλη άμυνα. Μένει να φορμαριστεί και να σπάσει το ρόδι επιτέλους ο Τζιμπρίλ Σισέ. Κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό. Ο Παναθηναϊκός ξεχειλίζει από ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Οσοι βιάστηκαν να φύγουν από το ΟΑΚΑ πριν σφυρίξει ο διαιτητής έκαναν λάθος διάγνωση.

Ο Παναθηναϊκός, που τώρα αποκτά αγωνιστική ταυτότητα, έστειλε χθες βράδυ ελπιδοφόρα μηνύματα. Ο Τεν Κάτε αντιμετώπισε σωστά σε γενικές γραμμές το παιχνίδι. Οσοι τυχόν την πρώτη μισή ώρα έκλιναν στην άποψη ότι ο κόουτς φοβήθηκε το ματς, ας φέρουν στη μνήμη τους την καθολική επικράτηση της Ατλέτικο μόλις ισοφαρίστηκε...
Το κακό είναι ότι το ταξίδι στη Μαδρίτη και το «Βιθέντε Καλντερόν» θα γίνει περισσότερο για τυπικούς λόγους. Το καλό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πλέον δώσει δείγματα αγωνιστικής αναμόρφωσης που γεννούν ελπίδες και προσδοκίες για το άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x