Μπάμπης Χριστόγλου

Νίκη για τον μισό τίτλο!

SportDay

Mπορεί να φανεί υπερβολικό, αλλά ο Ολυμπιακός αν κερδίσει αύριο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τότε θα έχει πάρει τον μισό τίτλο! Θα εξηγήσω πού στηρίζω αυτή την άποψη. Οι πρωταθλητές παίζουν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα και μάλιστα εκτός έδρας. Κανείς δεν ξεχνά τον τελικό του Κυπέλλου και το πόσες δυσκολίες προκαλεί η «Ενωση» κάθε φορά στον Θρύλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε με μισή ομάδα και δίχως πλήρες ρόστερ για να παίξουν αυτόν τον αγώνα. Δεν έχουν παρουσιάσει καλή εικόνα στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους και δεν έπεισαν ότι είναι καλύτεροι σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ο Μπάγεβιτς είναι ένας προπονητής που ξέρει τον Ολυμπιακό και πάντα ήταν ένας μεγάλος αντίπαλος όταν δεν ήταν στον πάγκο του. Η επίθεση της ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή με Σκόκο, Μπλάνκο και Τζεμπούρ απέναντι σε μια άμυνα που δεν θα έχει Αβραάμ και Τοροσίδη. Ο κόσμος της ΑΕΚ θα γεμίσει το ΟΑΚΑ και θα είναι ένας έξτρα αντίπαλος. Ολα αυτά είναι εις βάρος του Ολυμπιακού.

Πολλά τα αρνητικά και ένα ερώτημα: Πώς θα ξεφύγει σε ένα τέτοιο ντέρμπι η ομάδα του Πειραιά; Μπορεί η ΑΕΚ να μη φάνηκε καλή στο ευρωπαϊκό παιχνίδι της με τη ρουμανική Βασλούι, αλλά είναι πάντα ΑΕΚ και τώρα είναι γηπεδούχος. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός φύγει με το «διπλό» από το Μαρούσι τότε θα καταφέρει ένα τεράστιο ψυχολογικό χτύπημα εις βάρος της «Ενωσης» αλλά και στους άμεσους αντιπάλους του, όπως ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ, αφού θα δείξει ότι και με μισή ομάδα και χωρίς να παίζει καλά παίρνει «διπλά» σε ντέρμπι.

Με το «καλημέρα» θα έχει πάρει ντέρμπι και θα είναι και πάλι μπροστά στη βαθμολογία. Θα δείξει ότι είναι δύσκολο να τον γκρεμίσουν και θα προκαλέσει τον φόβο. Αν δεν είναι σε καλή κατάσταση και παίζει με μισή ομάδα, αλλά κερδίζει, τι θα γίνει όταν κάνει τις μεταγραφές του και παίζει με πλήρη σύνθεση; Αυτό λοιπόν είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Ολυμπιακό. Αυτό το ντέρμπι αξίζει πολλά παραπάνω από τρεις βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x