Γιώργος Χελάκης

Άλλες χρονιές με τέτοια εμφάνιση...

SportDay

Yπήρχε ατραξιόν χτες βράδυ στο Παγκρήτιο. Ηταν τα κόλπα του Σεμπαστιάν Λέτο με την μπάλα. Ο Αργεντινός, αφού σκόραρε και έτσι κλειδώθηκε η νίκη του Παναθηναϊκού στο Παγκρήτιο, άρχισε τις δημόσιες σχέσεις με την εξέδρα. Οσα έκανε τα έχουν ανάγκη οι οπαδοί του «τριφυλλιού». Είναι πράγματα που τους έλειψαν τόσα χρόνια ενώ στον «αιώνιο» αντίπαλο περίσσευαν.

Κι ήρθε ο Λέτο, που είναι μισός ποδοσφαιριστής και μισός ζογκλέρ για τσίρκο, να τους χαρίσει κάποιες στιγμές από εκείνες που έβλεπαν μόνο στην τηλεόραση. Δεν υπολήπτομαι την ποδοσφαιρική ευφυΐα του Λέτο. Ισα ίσα πιστεύω ότι έχει το χάρισμα να καταστρέφει με τις «τρέλες» του τις συλλογικές προσπάθειες των συμπαικτών του. Οταν, όμως, το ματς έχει τελειώσει, ας κάνει ο νεαρός άσος ό,τι του κατέβει στο κεφάλι.

Στο κάτω κάτω της γραφής δύο γκολ έβαλε. Δικαιούται να παίζει και λίγο για την... προσωπική του ευχαρίστηση. Διάολε, ακόμα και όσοι έχουμε μπολιαστεί με το εμβόλιο της... σύνεσης κι έχουμε στο παρελθόν αναθεματίσει τον Λέτο, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ορισμένα από αυτά που κάνει (όταν του πιάνουν) είναι χάρμα ιδέσθαι. Το είχε πει και η Κατερίνα Γιουλάκη στον τσιγκούνη σύζυγό της Λάμπρο Κωνσταντάρα σε μια παλιά ελληνική ταινία «Τα περιττά είναι, Λάμπρο μου, που κάνουν την ευτυχία».

Ας αφήσουμε τώρα κατά μέρος τα περιττά, πηγαίνοντας στα απαραίτητα. Αυτά διέθετε χτες ο Παναθηναϊκός και πήρε άνετα τη νίκη από τον Εργοτέλη. Χωρίς να εντυπωσιάσει, πέτυχε τρία γκολ απέναντι σε μία ομάδα που του είχε κάψει τη γούνα δύο φορές την περσινή περίοδο.

Ο Σισέ και ο Λέτο, που δεν υπήρχαν πέρυσι, του έδωσαν τη νίκη. Ο Σισέ πέτυχε το πρώτο γκολ με έξυπνη κίνηση και ωραία προβολή και ήταν μέσα στο τρίτο. Ο Λέτο πέτυχε τα άλλα δύο. Αύριο, μεθαύριο θα προστεθεί και ο Κατσουράνης. Για να κατανοήσει ο αναγνώστης περί τίνος ακριβώς πρόκειται, ας ανακαλέσει στη μνήμη του τον περσινό Ολυμπιακό. Επαιρνε νίκες σε πολλά παιχνίδια όχι χάρη στη συνολική απόδοσή του, αλλά χάρη στις ατομικές ενέργειες χαρισματικών ποδοσφαιριστών του. Τέτοια δυνατότητα έχει πλέον και το «τριφύλλι».

Στον βαθμό που θα την αξιοποιεί, θα ελαχιστοποιεί τις απρόσμενες απώλειες. Τούτο δεν σημαίνει πως έλυσε τα αμυντικά προβλήματα. Ισα ίσα αυτά φάνηκαν καθαρά απέναντι σε μια επίθεση που δεν είναι δα κι από τις καλύτερες. Ο χτεσινός Παναθηναϊκός θέλει πολλή δουλειά για να αντιδρά ως ομάδα με συγκεκριμένο σχέδιο άμυνας κι επίθεσης. Εφόσον ο Τεν Κάτε συνεχίζει την τακτική να ανακατεύει την τράπουλα έτσι χωρίς πρόγραμμα, θα 'ρθει και πάλι η στιγμή που θα χαθούν βαθμοί χωρίς λόγο.

Ομως φέτος έχει παίκτες που μπορούν να καλύψουν τις ομαδικές ανεπάρκειες και να διαχειριστούν τις όποιες «αστοχίες» του προπονητή τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x