Κώστας Μιαούλης

Ραβδί ο Λέτο, ρόπαλο ο Ντίκα

www.sport-fm.gr

Όσοι πίστευαν ότι ο Ντίκα ήταν λεφτά στην τράπεζα για τον Ηρακλή δικαιώθηκαν από τα… αποδυτήρια. Όχι πως δεν θα χωρούσε και σε μεγαλύτερες ομάδες του δικού μας Πρωταθλήματος. Αλλά ο Ρουμάνος όπως και να το κάνουμε αποτέλεσε μαζί με τον Λέτο το πρόσωπο αυτής της λειψής πρώτης αγωνιστικής. Πόδι φαρμάκι σε σουτ έξω από την περιοχή και στημένα, καλός κουβαλητής της μπάλας, με καλή κοντινή μεταβίβαση, δεν είχε άδικο ο Ολυμπιακός που πριν δύο χρόνια ήθελε να τον φέρει στο λιμάνι. Ο Ρουμάνος μπορεί ν’ ανοίξει δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του Ηρακλή, αν μπορέσει να έχει συνέπεια στο παιχνίδι του. Όσο για το συγκρότημα του Προτάσοφ, τουλάχιστον το πρώτο δείγμα ήταν θετικό και ο «γηραιός» φέτος θα κρατάει ρόπαλο.

Από τα ματς της Κυριακής, κρατάω το «διπλό χρυσάφι» που έκανε η Καβάλα στον Λεβαδειακό. Ο Κομπότης θα πετύχει πραγματικό θαύμα αν καταφέρει να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και βλέπω τον Βούκοτιτς να είναι από τους πρώτους που θα φεύγουν. Ο Ονουάτσι έκανε θραύση όπως καταλάβαινα από την ραδιοφωνική περιγραφή και οι Μακεδόνες θα μπορούσαν εύκολα να είχαν φτάσει και σε άλλα γκολ. Ο Ναπολεόνι δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει το κενό του Λεονάρντο. Όσο για τη Λάρισα, είχε την ατυχία να βρεθεί ο Ινγκλέσιας στις πιο κρίσιμες φάσεις και σε ένα παιχνίδι που ήταν αρένα, ενώ είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, δεν τα κατάφερε. Βλέπω και πάλι τους «βυσσινί» και τον Αστέρα να φέρνουν πολλές ισοπαλίες. Η Λάρισα πρέπει πάντως να βρει τρόπο να βάζει γκολ. Ο Βίλτσες του Αστέρα μου άρεσε σαν τεχνική, αλλά το παρακάνει σε πολλές περιπτώσεις.

Τα χορευτικά του Λέτο, όπως ανέφερα και στο χθεσινό βιντεάκι στη Web TV και το γκολ του Σισέ ξόρκισαν το δαίμονα που λεγόταν Εργοτέλης. Σε άλλες χρονιές ο Παναθηναϊκός θα παιδευόταν να βάλει ένα γκολ, ίσως με τη γκίνια που είχε να πήγαινε και η μπάλα μέσα στη κεφαλιά του Μπέτο, αλλά χθες είχε το Σισέ που αρκούσε να την ακουμπήσει μια φορά κοντά στο τέρμα για να τη στείλει μέσα και να ανοίξει λογαριασμό. Στον Παναθηναϊκό από την εποχή του Λουτσιάν Σανμαρτεάν, είχαν να δουν παίκτη να κάνει ζογκλερικά και πιστεύω πως το σόου του Λέτο, αποζημίωσε τους διψασμένους για ποδόσφαιρο φίλους του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» αν έχουν όντως το γκολ τόσο εύκολο σε αυτά τα ματς, έχουν σοβαρότερες πιθανότητες από κάθε άλλη χρονιά για τον τίτλο. Όσο για τον Άρη, Νασούτι και Αράνο συστήθηκαν με το καλημέρα ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν τους «κιτρινόμαυρους», αλλά απομένει να δούμε πως θα συνεννοηθούν ποδοσφαιρικά οι Κόκε, Γκρατσιάν και Αμπρέου για να δούμε τους Θεσσαλονικείς να γίνονται πιο παραγωγικοί.

Για την αναβολή του ντέρμπι η γνώμη μου είναι πως όλοι μπορεί να έμειναν ευτυχισμένοι. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσοι θα απέμεναν να παίξουν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των δύο ομάδων μετά από ένα τέτοιο ματς. Το πρόβλημα θα ήταν δε μεγαλύτερο για την ΑΕΚ που παίζει την πρόκριση με τη Βασλούι την Πέμπτη. Από την άλλη όταν οι δύο ομάδες θα κληθούν να παίξουν θα είναι πολύ πιο έτοιμοι και με –λογικά – λιγότερες απώλειες και όχι «μισές» όπως θα τις βλέπαμε χθες. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο οι απώλειες της «Ένωσης» πιθανώς και να βάραιναν πιο πολύ αν το ματς γινόταν χθες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x