Red Bull Cliff Diving

«Πτήσεις» από… πλωτό μουσείο!

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από μια επιδρομή στην Ασία, το ολοκληρώνει τον έκτο αγώνα στις 26 Αυγούστου στη Γερμανία, στο βορειότερο σημείο όλης της περιοδείας του. Η δράση θα εκτυλιχθεί στο λιμάνι του Αμβούργου, με βάση το πλωτό μουσείο Rickmer Rickmers.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από μια επιδρομή στην Ασία, το Red Bull Cliff Diving 2009 ολοκληρώνει τον έκτο αγώνα στις 26 Αυγούστου στη Γερμανία, στο βορειότερο σημείο όλης της περιοδείας του. Η δράση θα εκτυλιχθεί στο λιμάνι του Αμβούργου, με βάση το πλωτό μουσείο Rickmer Rickmers.

Αφήνοντας πίσω το τουρκικό καλοκαιρινό θέρετρο, το Red Bull Cliff Diving World Series ταξιδεύει πίσω στα γνωστά του μέρη για να ολοκληρώσει τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν. Το Αμβούργο είναι η επόμενη στάση στον αγωνιστικό χάρτη και καλωσορίζει τους δώδεκα καλύτερους αθλητές του κόσμου στις 29 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή που μια νέα γενιά αθλητών – της οποίας ηγείται ο Ρώσος Artem Silchenko, ο τελευταίος νικητής στον αγώνα της Τουρκίας κι ο Βρετανός Gary Hun - είναι πλέον πραγματικότητα, ο αγώνας γίνεται πολύ ενδιαφέρων. Ίσως μάλιστα αποδειχτεί ζωτικής σημασίας για την έκβαση του αποτελέσματος καθώς ο προπορευμένος στην κατάταξη Orlando Duque, αφήνει πολύ μικρό περιθώριο αμφισβήτησης σχετικά με την κατάκτηση του τίτλου. Για να διατηρήσουν λοιπόν αυτοί οι δύο πολλά υποσχόμενοι αθλητές τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου υπάρχει μόνο ένας δρόμος- αυτός της νίκης.

Το σενάριο το οποίο έχει επιλεγεί για να πλαισιώσει τον έκτο αγώνα είναι η μίξη του αστικού και του βιομηχανικού στοιχείου σε τέλεια αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο και να προσθέσει μια επιπλέον πινελιά περιπέτειας. Στο επιβλητικό λιμάνι του Rickmer Rickmers τρία πολύ μεγάλα σκάφη τα οποία πραγματοποίησαν το παρθενικό τους ταξίδι το 1896 στο Hong Kong, θα αποτελέσουν τον πυρήνα του αγώνα. Ένα πλωτό μουσείο πάνω στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί πλατφόρμα ύψους 26 μέτρων. Η κατάδυση από πλοίο θα είναι σίγουρα μια επιπλέον πρόκληση για τους αθλητές από τη στιγμή που το η σταθερότητα δεν θα είναι πια δεδομένη.

Παρόλο που το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο ζενίθ του, οι θερμοκρασίες τόσο του νερού όσο και του αέρα θα κυμαίνονται σε χειμερινά επίπεδα (18οC και 23οC αντίστοιχα) κάτι που κατά τη γνώμη του Orlando αυξάνει την πρόκληση : «H γοητεία και το συναίσθημα της κατάδυσης στο Αμβούργο σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουμε τη ζώνη της σιγουριάς, που συνήθως σημαίνει καθαρά νερά και υψηλές θερμοκρασίες.»

Για μια ακόμη φορά ο ριψοκίνδυνος Jucelino Alves de Lima έχει την ευκαιρία να επιδείξει το ταλέντο του μετά την άσχημη εμπειρία του στον πρώτο αγώνα στο La Rochelle (ΓΑΛ), όπου πραγματοποίησε μόνον μια κατάδυση πριν υποστεί έναν μικρό τραυματισμό. Ως οικοδέσποινα του αγώνα στο Αμβούργο, η Γερμανίδα Anna Bader, - τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή βουτιά από τα 18 μέτρα.

Γενική κατάταξη

Θέση Ονοματεπώνυμο Εθνικότητα Βαθμοί

1. Orlando Duque ΚΟΛ 92 βαθμοί
2. Gary Hunt ΜΒΡ 71 βαθμοί
3. Artem Silchenko ΡΩΣ 66 βαθμοί
4. Andrey Ignatenko ΟΥΚ 57 βαθμοί
5. Steve Black ΑΥΣ 34 βαθμοί
5. Hassan Mouti ΓΑΛ 34 βαθμοί
7. Slava Polyeshcuk ΟΥΚ 25 βαθμοί
8. Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ 23 βαθμοί
8. Michal Navratil ΤΣΕ 23 βαθμοί
10. Kent De Mond ΗΠΑ 22 βαθμοί
10. Eber Pava ΚΟΛ 22 βαθμοί
12. Alain Kohl ΛΟΥ 13 βαθμοί

* Το σκορ σε κάθε αγώνα προκύπτει από τις πέντε βαθμολογίες ισάριθμων κριτών, με την υψηλότερη και τη χαμηλότερη βαθμολογία να εξαιρούνται. Οι υπόλοιπες τρεις (βαθμολογίες) προστίθενται και το σύνολο πολλαπλασιάζεται με το βαθμό δυσκολίας της κατάδυσης, με τους βαθμούς να αποδίδονται στις δώδεκα θέσεις. Να σημειωθεί ότι το άθροισμα των βαθμολογιών ανά αγώνα διαμορφώνει την τελική κατάταξη. Νικητής του Red Bull Diving Series θα στεφθεί ο αθλητής που θα έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Τι είναι το Red Bull Diving Series 2009;

Δώδεκα αθλητές, οκτώ αγώνες, μια πρόκληση και 26 μέτρα στο… κενό μέχρι την τελική βουτιά! Άρτια φυσική κατάσταση, απόλυτη αίσθηση, νεκρική σιγή και συγκλονιστική ένταση. Οι κορυφαίο αθλητές καταδύσεων παγκοσμίως διαγωνίζονται θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme σπορ που πραγματοποιείται σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Ποτέ στο παρελθόν δεν επιχείρησαν καταδύσεις από ύψος 26 μέτρων στα πλαίσια οκτώ συνεχόμενων αγώνων ανά τον κόσμο. Αυτό είναι το Red Bull Diving Series 2009 – μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Από το La Rochelle της Γαλλίας στη… Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας!

Το Red Bull Diving Series 2009 ξεκίνησε στις 8 Μαΐου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία (Ρότερνταμ/ 20 Ιουνίου). Σειρά, τώρα, έχουν η Κροατία (Dubrovnik/ 11 Ιουλίου) και θα ακολουθήσουν η Ιταλία (Polignano a Mare/ 26 Ιουλίου), η Τουρκία (Antalya/ 8 Αυγούστου), η Γερμανία (Αμβούργο/ 29 Αυγούστου), η Ελβετία (Sisikon/ 5 Σεπτεμβρίου) και τελευταίος σταθμός είναι η Ελλάδα, όπου η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας (20 Σεπτεμβρίου).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x