Βαγγέλης Νεραντζιάς

Οι άλλοι έτοιμοι, εμείς ανέτοιμοι

www.sportfm.gr

Σημαντικό είναι αυτό ο διήμερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσον αφορά το μέλλον των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σήμερα, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δίνουν τους αγώνες ρεβάνς, ενώ ο Ολυμπιακός μαθαίνει τους αντιπάλους του στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αύριο, θα γίνει η κλήρωση των γκρουπ στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου σίγουρα θα είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά ευχόμαστε να έχει και τη συντροφιά των «δικεφάλων».

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει την τύχη με το μέρος του, μια και μετέχει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι οι δύο ομάδες στον όμιλο θα είναι μεγάλου βεληνεκούς. Πάντως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ομάδων που αν προκύψουν θα του δώσουν ελπίδες πρόκρισης. Καλό θα είναι ωστόσο, να έρθει ένας προσιτός αντίπαλος από το τελευταίο γκρουπ, ώστε να έχουν οι ερυθρόλευκοι τουλάχιστον τον πρώτο λόγο για την τρίτη θέση, που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός «έπεσε» στο Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όμως βρίσκεται στους ισχυρούς, έτσι αποφεύγει σε πρώτη φάση τα «μεγαθήρια» της διοργάνωσης. Βέβαια, ρίχνοντας μια ματιά στο δεύτερο και το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας υπάρχουν επικίνδυνες ομάδες. Ωστόσο, με λίγη τύχη οι πράσινοι θα έχουν τον πρώτο λόγο ώστε να καταλάβουν μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που οδηγούν στην επόμενη φάση.

Σε ότι αφορά τώρα τους δικεφάλους, οι εμφανίσεις και τα σκορ των πρώτων τους αγώνων αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς καλείται να ανατρέψει την κατάσταση κόντρα στη Βασλούι και αναμφισβήτητα είναι στο «χέρι» της. Η ήττα με 2-1 στη Ρουμανία δεν είναι κάτι τραγικό, αλλά χρειάζεται προσπάθεια. Με προσοχή στην άμυνα, το γκολ που θα ισοδυναμεί με πρόκριση κάποια στιγμή θα έρθει. Οι πιθανότητες είναι υπέρ της.

Ο ΠΑΟΚ δυσκόλεψε τα πράγματα μόνος του…Η Χέρενφεν του Τροντ Σόλιντ δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά το 1-1 στην Τούμπα αναγκάζει τους Θεσσαλονικείς να κυνηγήσουν σε πρώτη φάση το γκολ, ώστε να πάρουν το πάνω χέρι. Υποθέτω, ότι ο Νορβηγός τεχνικός των Ολλανδών θα παρατάξει σφιχτά την ομάδα του μια και το 0-0 του αρκεί για την πρόκριση. Με τις υπάρχουσες συνθήκες οι πιθανότητες σε αυτό το ζευγάρι είναι μοιρασμένες.

Από τις πέντε ομάδες που ξεκίνησαν ήδη έχει αποκλειστεί η Λάρισα. Συνεπώς περιθώρια για γκέλες δεν υπάρχουν. Το ζήτημα ωστόσο είναι η κατάσταση των ομάδων μας, αφού με βάση την εικόνα τους καμία δεν μοιάζει έτοιμη και πλήρης. Ο Ολυμπιακός είναι καλός ανασταλτικά, αλλά κακός δημιουργικά. Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται στην άμυνα και δεν έχει βρεθεί ακόμη ο «κορμός» της ενδεκάδας. Η ΑΕΚ δυσκολεύεται να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και έχει ακόμη ελλείψεις. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, είναι ομάδα ψυχολογίας, ενώ είναι φανερό ότι προς το παρόν παίζει εκνευριστικά αργό ποδόσφαιρο.

Κάπως έτσι έχει η κατάσταση στα τέλη του Αυγούστου. Το πάθημα του φετινού καλοκαιριού με τα ατελείωτα προκριματικά και τους επίσημους αγώνες από τον Ιούλιο πρέπει να γίνει μάθημα. Ωστόσο, η φανερή καθυστέρηση στην ετοιμότητα των ομάδων προβληματίζει. Κάποια στιγμή οι δικαιολογίες θα στερέψουν. Στην τελική γιατί πάντα οι άλλοι να είναι έτοιμοι και εμείς ανέτοιμοι, τη στιγμή που οι ελληνικές ομάδες ξεκινούν προετοιμασία πιο νωρίς; Τέλος πάντων, καλή κλήρωση στους «αιώνιους» και καλή τύχη στους «δικέφαλους»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x