Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αυτά κάνει ο Σισέ…

www.sportfm.gr

Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται πολύ κουβέντα για τον Τζιμπρίλ Σισέ και την παρουσία του στην ομάδα, στον πρώτο μήνα των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού. Ήδη, ακούω πολλά και διάφορα και δεν αποτελεί μυστικό ότι κάποιοι φίλοι του τριφυλλιού είναι δυσαρεστημένοι από την απόδοση του. Ταυτόχρονα δέχονται και τα πειράγματα από τους οπαδούς των άλλων ομάδων με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς «παλτό» και τα σχετικά. Βέβαια, η κριτική είναι για όλους, ειδικά αν αφορά τον πλέον ακριβοπληρωμένο σου παίκτη.

Μέχρι στιγμής ο Σισέ έχει παίξει σε τέσσερα ματς στην Ευρώπη δίχως να σκοράρει και δύο στο ελληνικό πρωτάθλημα με ένα γκολ στην πρεμιέρα με τον Εργοτέλη. Παρατηρώντας τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού είναι φανερό ότι μέχρι στιγμής ο Γάλλος δεν αξιοποιείται, ειδικά τώρα που δεν παίζει ο Καραγκούνης. Από τους υπολοίπους παίκτες, αυτός που μπορεί να τον τροφοδοτήσει και να συνεργαστεί ιδανικά είναι ο πραγματικά ανανεωμένος Νίνης.

Αυτό που διακρίνω είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Σισέ, αλλά το πώς η μπάλα θα φτάσει σε αυτόν. Για παράδειγμα, στην αναμέτρηση με την Ξάνθη ο Γάλλος δεν πήρε ούτε μια ασίστ, ώστε να κινηθεί κατά μέτωπο στην αντίπαλη εστία, αυτό δηλαδή που ξέρει να κάνει καλύτερα από οτιδήποτε. Δεν ντριμπλάρει, χάνει ευκαιρίες και νευριάζει λένε κάποιοι. Για όλα υπάρχει απάντηση, αρκεί να δει κάποιος με προσοχή το επόμενο ματς του Παναθηναϊκού. Όταν επί 90 λεπτά γίνονται γεμίσματα και τρέχει διαρκώς να διεκδικεί χαμένες μπάλες δεξιά και αριστερά, δεν έχει στηρίγματα και νιώθει αμέτοχος στο παιχνίδι, θα βγουν και τα νεύρα. Πολλές φορές και βλέποντας ότι αν δεν κινηθεί προς τα πίσω δεν πρόκειται να ακουμπήσει την μπάλα αναγκάζεται να γυρίζει πίσω από το κέντρο.

Όλες αυτές οι κινήσεις και το άσκοπο τρέξιμο του κοστίζουν σε δυνάμεις. Σε ότι αφορά τώρα την ντρίμπλα και την πλάτη προς την εστία είναι πράγματα που δεν διακρίνουν τον Σισέ, αλλά τον Βαγγέλη Μάντζιο…Ο Γάλλος όλα αυτά τα χρόνια και από το ξεκίνημα του στην Όσερ του Γκι Ρου έκανε καριέρα για την εκρηκτικότητα στην πλάτη της άμυνας και το τελείωμα των φάσεων. Το πρόβλημα θα ήταν αν του δινόταν σε κάθε ματς 4-5 ασίστ για γκολ και δεν τις τελείωνε…Καλό λοιπόν θα είναι να μη βιαζόμαστε να κάψουμε έναν παίκτη που δεν έχει να αποδείξει τίποτα και ήρθε για να κάνει απλά τη δουλειά του, να σκοράρει…Ας κριθεί λοιπόν ο Σισέ αλλά εκτιμώντας όλες τις παραμέτρους.

Στις 30 Ιουλίου έγραφα σε αυτήν εδώ τη στήλη για την χρησιμότητα των Κλέιτον και Δάρλα, γιατί και επιτελικό ήθελε η ομάδα(σ.σ. και εξακολουθεί να θέλει) και δεύτερο αριστερό μπακ πίσω από τον Σπυρόπουλο. Ομολογώ ότι δεν περίμενα την εξέλιξη της περίπτωσης Δάρλα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που εκπλήσσομαι, αφού το «μια κρύο, μια ζέστη» έχει γίνει συνήθεια στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής λοιπόν, έχω την αίσθηση ότι η επιστροφή του «παροπλισμένου» Κλέιτον στην ομάδα μόνο χρήσιμη μπορεί να αποδειχθεί. Εκεί με τον Καραγκούνη και τον Νίνη μπορούν να εναλλάσσονται τον ρόλο του δεκαριού και να βοηθήσουν τον Σισέ να αποδείξει την αξία του. Άλλωστε, ο Βραζιλιάνος έχει την κάθετη πάσα που χρειάζεται η ομάδα στην οποία ανήκει και θέλει να παίξει. Για να δούμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x