Red Bull Cliff Diving

Άρχισε η εποχή του «κυνηγιού»;

Ο Gary Hunt έθεσε τα θεμέλια της νίκης του με μία εντυπωσιακή κατάδυση παίρνοντας την πρωτιά στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος στο Αμβούργο της Γερμανίας, μπροστά από τους Andrey Ignatenko και Michal Navratil.

Ο Gary Hunt έθεσε τα θεμέλια της νίκης του με μία εντυπωσιακή κατάδυση παίρνοντας την πρωτιά στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series 2009 στο Αμβούργο της Γερμανίας, μπροστά από τους Andrey Ignatenko και Michal Navratil. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, 15,000 θεατές συγκεντρώθηκαν στο παλιό λιμάνι της πόλης για να παρακολουθήσουν τον Hunt (σ.σ.: κυνήγι) και τους 11 κορυφαίους συναγωνιστές του, να πηδούν από το 113 ετών ιστορικό πλοίο Rickmer Rickmers.

Ο Άγγλος είχε ήδη εκτελέσει μία εντελώς νέα κατάδυση στην προηγούμενη στάση των αγώνων στην Αττάλεια της Τουρκίας, αποτελούμενη από μία ανάποδη τριπλή τούμπα και τέσσερις στροφές. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη κατάδυση απαιτεί ελάχιστο ύψος εκτέλεσης 26 μέτρων- το οποίο είναι και το στάνταρτ ύψος για τους αγώνες, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της τάξης του 6.2 την ανακηρύσσει ως τη δυσκολότερη κατάδυση μέχρι στιγμής.

Στο Αμβούργο, ο 25χρονος από το Southampton άλλαξε τη στρατηγική του και χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη κατάδυση νωρίτερα στο διαγωνισμό, εκτελώντας την άψογα: «Η πρώτη μου νίκη στο πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving, είναι πραγματικά καταπληκτική και ακόμα δεν πιστεύω ότι τα κατάφερα! Άλλαξα τη σειρά των καταδύσεών μου και βγήκα από το νερό πραγματικά ανακουφισμένος έχοντας εκτελέσει ήδη στο δεύτερο γύρο την ανάποδη τριπλή τούμπα με τις τέσσερις στροφές. Ένας από τους στόχους μου για την φετινή σεζόν είναι να βγω νικητής».

Δεν ήταν όμως ο μοναδικός στον αγώνα που κατάφερε να εκτελέσει τη δυσκολότερη κατάδυσή του. Και ο Michal Navratil από την Πράγα που πήρε την τρίτη θέση και είναι ο νεότερος αθλητής των αγώνων, έκανε μια πολύ περίπλοκη κατάδυση, η οποία του χάρισε την πολυπόθητη θέση στο βάθρο, μόλις 0.70 πόντους πίσω από τον Ουκρανό Andrey Ignatenko.

Με αυτή του τη νίκη ο Gary Hunt (91 πόντους) μειώνει τη διαφορά του με τον τωρινό ηγέτη της γενικής κατάταξης Orlando Duque (103 πόντους) μόλις στους 12 πόντους. Ο Κολομβιανός βρέθηκε σε μειονεκτική θέση καθώς είχε κτυπημένο πλευρό μένοντας στην τέταρτη θέση.

Με τον Ρώσο Artem Silchenko να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 75 πόντους και τον Ουκρανό Andrey Ignatenko στην τέταρτη με 73 πόντους, οι αγώνες μοιάζουν ότι θα είναι ένα ντέρμπυ μεταξύ των Duque και Hunt. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τη πέμπτη έως και τη δέκατη θέση κατάταξης υπάρχει διαφορά μόλις εννέα πόντων, ενώ ο Κολομβιανός Eber Pava δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την εμφάνισή του στους αγώνες λόγω ενός σπασίματος που είχε στον καρπό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Και έτσι οι αγώνες Red Bull Cliff Diving World Series 2009 αποχαιρετούν τη μεσαιωνική πόλη του Αμβούργου με τη ναυτική παράδοση, καθώς προχωρούν νότια στο αλπικό σκηνικό της πόλης Sisikon στη Λίμνη Λουκέρνη της Ελβετίας στις 5 Σεπτεμβρίου για τον προτελευταίο αγώνα, λίγο πριν το μεγάλο Τελικό στην Ελλάδα!

Τα αποτελέσματα του αγώνα στην Τουρκία

Θέση Ονοματεπώνυμο Εθνικότητα Σκορ

1. Gary Hunt ΜΒΡ 345,65
2. Andrey Ignatenko ΟΥΚ 299,95
3. Michal Navratil ΤΣΕ 299,25
4. Orlando Duque ΚΟΛ 287,65
5. Artem Silchenko ΡΩΣ 287,30
6. Kent De Mond ΗΠΑ 277,70

7. Slava Polyeshchuk ΟΥΚ 272,00
8. Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ 270,00
9. Alain Kohl ΛΟΥ 267,40
10. Steve Black ΑΥΣ 263,90
11. Hassan Mouti ΓΑΛ 258,30
12. Jucelino Lima (WC) ΒΡΑ 194,45

* Το σκορ προκύπτει από τις πέντε βαθμολογίες ισάριθμων κριτών, με την υψηλότερη και τη χαμηλότερη βαθμολογία να εξαιρούνται. Οι υπόλοιπες τρεις (βαθμολογίες) προστίθενται και το σύνολο πολλαπλασιάζεται με το βαθμό δυσκολίας της κατάδυσης, με τους βαθμούς να αποδίδονται στις δώδεκα θέσεις. Να σημειωθεί ότι το άθροισμα των βαθμολογιών ανά αγώνα διαμορφώνει την τελική κατάταξη. Νικητής του Red Bull Cliff Diving Series θα στεφθεί ο αθλητής που θα έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Γενική κατάταξη

Θέση Ονοματεπώνυμο Εθνικότητα Βαθμοί


1. Orlando Duque ΚΟΛ 103 βαθμοί
2. Gary Hunt ΜΒΡ 91 βαθμοί
3. Artem Silchenko ΡΩΣ 75 βαθμοί
4. Andrey Ignatenko ΟΥΚ 73 βαθμοί
5. Steve Black ΑΥΣ 37 βαθμοί
6. Hassan Mouti ΓΑΛ 36 βαθμοί
6. Michal Navratil ΤΣΕ 36 βαθμοί
8. Slava Polyeshcuk ΟΥΚ 31 βαθμοί
9. Kent De Mond ΗΠΑ 29 βαθμοί
10. Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ 28 βαθμοί
11. Eber Pava ΚΟΛ 22 βαθμοί
12. Alain Kohl ΛΟΥ 17 βαθμοί

Τι είναι το Red Bull Cliff Diving Series 2009;

Δώδεκα αθλητές, οκτώ αγώνες, μια πρόκληση και 26 μέτρα στο… κενό μέχρι την τελική βουτιά! Άρτια φυσική κατάσταση, απόλυτη αίσθηση, νεκρική σιγή και συγκλονιστική ένταση. Οι κορυφαίο αθλητές καταδύσεων παγκοσμίως διαγωνίζονται θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme σπορ που πραγματοποιείται σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Ποτέ στο παρελθόν δεν επιχείρησαν καταδύσεις από ύψος 26 μέτρων στα πλαίσια οκτώ συνεχόμενων αγώνων ανά τον κόσμο. Αυτό είναι το Red Bull Diving Series 2009 – μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Από το La Rochelle της Γαλλίας στη… Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας!

Το Red Bull Cliff Diving Series 2009 ξεκίνησε στις 8 Μαΐου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία (Ρότερνταμ/ 20 Ιουνίου) και την Κροατία (Dubrovnik/ 11 Ιουλίου). Τώρα, θα ακολουθήσουν η Ιταλία (Polignano a Mare/ 26 Ιουλίου), η Τουρκία (Antalya/ 8 Αυγούστου), η Γερμανία (Αμβούργο/ 29 Αυγούστου), η Ελβετία (Sisikon/ 5 Σεπτεμβρίου) και τελευταίος σταθμός είναι η Ελλάδα, όπου η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας (20 Σεπτεμβρίου).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x