Γιώργος Χελάκης

Μας νίκησε ο Ντε Μπλέκερε

SportDay

Λόγω αρχών αποφεύγω τη διαιτητολογία, αλλά ο Κώστας Μιαούλης λίγο πριν από την έναρξη της μετάδοσης στον NovaΣΠΟΡ FM επέμενε να μου θυμίζει το παρελθόν του Βέλγου Ντε Μπλέκερε. Η αλήθεια είναι πως όταν έγινε γνωστός ο διαιτητής γεμίσαμε όλοι με ερωτήματα. Οι Τούρκοι ακόμα και τώρα ωρύονται για όσα σφύριξε εις βάρος τους στο περίφημο μπαράζ με τους Ελβετούς, κατηγορώντας τον ότι είχε πάρει γραμμή από τον Ζεπ Μπλάτερ.

Οταν, λοιπόν, απέβαλε τον Βύντρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ήρθαν στο μυαλό μου όλοι οι υπαινιγμοί που έκαναν οι Τούρκοι εναντίον του. Δέχομαι ότι η δεύτερη κίτρινη κάρτα ήταν στο πλαίσιο του κανονισμού. Ομως εις βάρος του δεν θα υπήρχε καμία κατηγορία για εσφαλμένο πειθαρχικό έλεγχο, αν δεν έβαζε το χέρι στο τσεπάκι του.

Μετρήστε τώρα: μια λάθος πάσα του Κατσουράνη αναγκάζει τον Βύντρα να τραβήξει τον Μπαρνέτα και να δεχτεί την πρώτη κίτρινη κάρτα. Ενα λάθος του Γκέκα φέρνει το φάουλ τον Ελβετών. Και μια λάθος εκτίμηση του Κυργιάκου το΄yς δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν το σκορ. Είναι ζήτημα αν έγιναν έξι-εφτά όλα κι όλα ομαδικά λάθη από την Εθνική ομάδα, κι όμως στάθηκαν αρκετά για να μας ρίξουν στο καναβάτσο.

Η Εθνική ομάδα, παρά τις μεγάλες ελλείψεις της, έκανε ένα από τα καλύτερα εκτός έδρας παιχνίδια της στην οκταετία του Ρεχάγκελ. Χωρίς κόμπλεξ και χωρίς φουρτούνες στην άμυνα, έβαλε την μπάλα κάτω, πλαγιοκόπησε τους Ελβετούς και απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία του Μπενάλιο. Ο Ρεχάγκελ την έστησε σωστά και ευτύχησε οι ακραίοι μπακ να αντικαταστήσουν επάξια και με το παραπάνω τον Σεϊταρίδη και τον Τοροσίδη. Ακόμα και όταν μείναμε με δέκα, η επιλογή του να αντικαταστήσει τον Σαλπιγγίδη με τον Σαμαρά, αν και εκ πρώτης όψεως έδειχνε ανορθόδοξη, αποδείχτηκε εξαιρετικά επιτυχημένη.

Ο Σαμαράς έπαιρνε παραμάζωμα τους αντιπάλους του και σε συνεργασία με τον Αμανατίδη και τον Σπυρόπουλο έκανε δύσκολη τη ζωή της ελβετικής άμυνας. Και εκεί που όλοι περιμέναμε να κλειδώσει το «Χ» και να φύγουμε ευχαριστημένοι από τη Βασιλεία, ήρθε το γκολ του Γκρίχτινγκ να μας ξεράνει. Δυστυχώς, με τα «αν» δεν διαμορφώνονται τα αποτελέσματα.

Ο άριστος Κυργιάκος δεν πρόλαβε τον Γκρίχτινγκ στη σέντρα-ξυραφιά του Γιακίν και έγινε το κακό. Οι Ελβετοί πήραν ένα παιχνίδι τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι θα έμεναν στον ένα βαθμό. Τώρα ελπίζουμε στους φιλόδοξους Λετονούς για να μείνουμε στο κυνήγι της πρωτιάς. Χθες το βράδυ κερδίσαμε τις εντυπώσεις, τον Νίκο Σπυρόπουλο και την πεποίθηση ότι αυτή η Εθνική έχει περισσότερο βάθος απ' όσο γνωρίζαμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x