Βαγγέλης Νεραντζιάς

Υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία

www.sportfm.gr

Σε περιπέτειες μπήκε η μπήκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, μετά την ήττα το Σάββατο από τους Ελβετούς στη Βασιλεία. Πλέον, οι ελπίδες για την πρώτη θέση έχουν εξανεμιστεί και το πιθανότερο σενάριο θα μας φέρει στην 2η θέση του ομίλου και την διαδικασία των μπαράζ.

Πολλές φορές ενοχλεί παραπάνω ο τρόπος που έρχεται μια ήττα και αυτό ακριβώς συνέβη κόντρα στην Ελβετία. Μετά από 83 λεπτά που κράτησε η ομάδα μας ήρθε το γκολ από τη στημένη μπάλα και τελείωσε η ιστορία. Πολλά τα παράπονα από τον Ντε Μπλέκερε και όχι άδικα. Αυτή την κάρτα δεν την έβγαζε ούτε ο Χίτζφελντ…Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Καλώς ή κακώς αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα. Έτσι, οι Ελβετοί έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι τους αξίζει η πρωτιά, αφού μας νίκησαν τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Η εθνική από την πλευρά της, μπορεί να μην κινδύνευσε ουσιαστικά πριν το γκολ, αλλά η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν παίζεις για να μη χάσεις συμβαίνει το αντίθετο. Βέβαια, αν ο Σπυρόπουλος είχε σκοράρει όταν το ματς ήταν 0-0 τώρα θα μιλούσαμε για «ήρωες». Πάντως η ουσία είναι ότι μένουμε –πιθανότατα- δεύτεροι στον όμιλο, πίσω από μια ομάδα που δεν είναι τίποτα το εξαιρετικό.

Πλέον πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τον Ντε Μπλέκερε και όλα αυτά γιατί υπάρχει και η Λετονία, η οποία είναι ισόβαθμη μας! Έτσι, η αναμέτρηση στη Μολδαβία αποκτά χαρακτήρα τελικού, όχι λόγω του μετριότατου αντιπάλου, αλλά λόγω της απογοήτευσης που επικρατεί στην ομάδα μας. Την ίδια ώρα οι Λετονοί θα υποδέχονται τους Ελβετούς και η κορυφή μπορεί κάλλιστα να πάρει «φωτιά».

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε, είναι ότι δεν χάθηκε τίποτα. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά στα μπαράζ θα αποφύγουμε τα «δυνατά» ονόματα. Στην επίσημη βαθμολογία, το FIFA Ranking, η Ελλάδα είναι στη 12η θέση. Κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι εκτός συγκλονιστικών αλλαγών αποφεύγουμε τις Ρωσία, Κροατία και Γαλλία. Έτσι, στη διαδικασία των μπαράζ(διπλοί αγώνες 14-18 Νοεμβρίου) θα βρούμε μπροστά μας έναν αντίπαλο τύπου Βοσνίας, ΕΙΡΕ, Β. Ιρλανδίας και Σκωτίας. Βέβαια, από όλα αυτά τίποτα δεν είναι οριστικό, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν τα προκριματικά. Η ουσία πάντως είναι ότι υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία. Αν δεν την εκμεταλλευτούμε και αυτή, μάλλον δεν θα αξίζουμε να πάμε στο Μουντιάλ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x