Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αυτός ο «κύκλος» έκλεισε…

www.sportfm.gr

Το χειρότερο σενάριο προέκυψε χθες το βράδυ για την εθνική μας ομάδα, που δεν κατάφερε να νικήσει στην Μολδαβία και ουσιαστικά αποχαιρέτισε την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα χθες. Το καλό στο πρώτο ημίχρονο και το άσχημο στην επανάληψη. Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι έστω και με δυσκολία κατάφερνε να παίρνει τα αποτελέσματα, ενώ τώρα ο παράγοντας τύχη της γυρνά την «πλάτη». Φυσικά, για αυτό το σημείο που βρίσκεται η γαλανόλευκη δεν φταίει μόνο η γκαντεμιά…

Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από τον άθλο του 2004 μέχρι και σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Το κυριότερο το ρόστερ. Αν εξαιρέσουμε την τριάδα των Καραγκούνη, Χαριστέα και Κατσουράνη, οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους είναι σχετικά νεοφερμένοι. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ακούσαμε δηλώσεις του τύπου: «Κάτι φταίει» που είπε ο Τάκης Φύσσας, και «πολλά πρέπει να αλλάξουν», που τόνισε ο Γιάννης Αμανατίδης. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ είναι δεδομένο ότι το κλίμα δεν είναι το ιδανικότερο.

Ο Γερμανός είναι μαζί με τον Μπάγεβιτς οι δύο προπονητές που απολαμβάνουν τον μεγαλύτερο σεβασμό και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι είναι σχεδόν στο απυρόβλητο, αυτό είναι κοινά αποδεκτό και ως ένα βαθμό θεμιτό. Όπως και να έχει όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που μοιάζουν ακατανόητα και τα συζητάμε όλοι μας. Πως είναι δυνατόν να παίζει βασικός ο Τζιόλης που προπονείται μόνος του και έχει να παίξει μπάλα 3,5 μήνες και γιατί είναι στον πάγκο ο Σαλπιγγίδης και βασικός ο Χαριστέας; Αυτά και διάφορα άλλα…

Πλέον, απομένουν δύο παιχνίδια στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ. Η Ελβετία «καθάρισε» και λογικά, αν επιβληθούμε των Λετονών στο ΟΑΚΑ θα πάρουμε το εισιτήριο για το μπαράζ. Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι τα δεδομένα άλλαξαν και στα μπαράζ ανάμεσα στους δεύτερους κινδυνεύουμε να βρεθούμε ως αδύνατοι. Κάτι που σημαίνει, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρούμε μπροστά μας έναν αντίπαλο μεγέθους Γαλλίας. Βέβαια, με σιγουριά θα μπορούμε να μιλήσουμε με την ολοκλήρωση των ομίλων.

Πάντως η αίσθηση που υπάρχει και προσωπικά τη συμμερίζομαι είναι ότι παίρνουμε αυτό που αξίζουμε. Χθες δεν υπήρχε καμία διαιτησία εις βάρος μας και «καταφέραμε» να απωλέσουμε τη νίκη από έναν αντίπαλο που είναι περιορισμένης δυναμικότητας. Όπως και να έχει το πράγμα, είτε πάμε στο Μουντιάλ είτε όχι, η Εθνικής μας ομάδα πρέπει να εξετάσει την «επόμενη» ημέρα. Η οποία θα περιλαμβάνει αλλαγές σε αρκετά πόστα. Είτε θέλουμε να το δεχτούμε είτε όχι, αυτός ο «κύκλος» έχει κλείσει και αυτό δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα με την Ελβετία και με την Μολδαβία, αλλά γενικά με την παρουσία της την τελευταία διετία, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x