Γιώργος Χελάκης

Κάτι κακό μας συμβαίνει

SportDay

Πώς διάολο ήρθαν έτσι τα πράγματα; Στην αρχή να παρακαλάμε οι Λετονοί να καθαρίσουν τους Ελβετούς και στο τέλος να ζητάμε από τους Ελβετούς να νικήσουν μέσα στη Ρίγα; Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των τάσεων αυτοκτονίας που δείξαμε μέσα στο «Ζίμπρουμ Στάντιουμ». Η δήλωση του Οτο Ρεχάγκελ ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες απεικονίζει την πραγματικότητα μέχρις ενός σημείου.

Από εκεί και πέρα, επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεχτήκαμε γκολ και από τους Ελβετούς και από τους Μολδαβούς. Και τα δύο προήλθαν από στημένες φάσεις. Μπορούμε να το πούμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Μπορούμε, επίσης, να το πούμε κακή οργάνωση της άμυνας στα στημένα, πριν όμως φτάσουμε εκεί, για εβδομήντα λεπτά η Εθνική ομάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα, οι Μολδαβοί έπαιζαν σχεδόν μαζική άμυνα κι όμως εμείς περιοριστήκαμε στο ένα γκολ.

Ο Γιώργος Σαμαράς έπαιξε και χθες όπως έπαιξε το Σάββατο στην Ελβετία, μόνο που τότε χρειαζόμασταν πάγωμα του ρυθμού, ενώ χθες θέλαμε ταχύτητα και γρήγορη ανάπτυξη. Παρά τις κάθετες πάσες του Κατσουράνη και του Καραγκούνη, κάτι συνέβαινε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και τα θαλασσώναμε. Ετσι, τα προβλήματα που έχει να λύσει ο Ρεχάγκελ είναι δύο. Το ένα είναι η τελική προσπάθεια και το άλλο η αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα. Η αναγκαστική αλλαγή του Μόρα δεν συνιστά ελαφρυντικό.

Οι ευθύνες είναι συλλογικές και ασφαλώς περιλαμβάνουν την τεχνική ηγεσία. Στην ομάδα πρέπει να αλλάξουν αρκετά ώστε να μην πάθουμε το ίδιο κάζο με τους Λετονούς. Δεν επιτρέπεται να βγούμε επτά φορές σε κόντρα επίθεση και -εκτός από μία- να μη βγει η σωστή τελική πάσα. Δεν επιτρέπεται σε τέσσερις οργανωμένες επιθέσεις τους οι Μολδαβοί να έχουν ένα δοκάρι και ένα γκολ.

Κρίμα, διότι πήγε χαμένο ένα ακόμα παραγωγικό παιχνίδι του Νίκου Σπυρόπουλου. Κρίμα, διότι χαραμίστηκε το αδιάκοπο τρέξιμο του συγκινητικού Γιώργου Καραγκούνη. Οι δηλώσεις του Γιάννη Αμανατίδη αλλά και του Τάκη Φύσσα δείχνουν ότι ο προβληματισμός κυριαρχεί πλέον στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας.

Ο Οτο Ρεχάγκελ έχει την υποχρέωση να μην τον αφήσει να φουντώσει και να πάρει τη θέση μιας γενικευμένης αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του. Θα είναι κακό για τον ίδιο, αλλά κυρίως για την Εθνική ομάδα. Μένουν μόλις τέσσερις εβδομάδες μέχρι το ματς με τους Λετονούς...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x