Βαγγέλης Νεραντζιάς

Από την Κέρκυρα στο «Καλντερόν»…

www.sportfm.gr

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ότι σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα 90 λεπτών μπορούν συμβούν πολλά και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Χθες, ο ΑΠΟΕΛ έκανε την πρεμιέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ και έδειξε στον Παναθηναϊκό πως μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα στο «Βιθέντε Καλντερόν», κόντρα στην ποιοτική και «λαμπερή» Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Κύπριοι έφυγαν με τη «λευκή» ισοπαλία από την Ισπανία και είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάκη Χιώτη. Ναι, αυτόν που έφυγε από την ΑΕΚ το 2007 και έπαιξε για μια σεζόν στην Κέρκυρα και τη Β εθνική κατηγορία(!), πριν μετακομίσει στην Κύπρο. Στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ κόντρα στον Φορλάν και την παρέα του ήταν και οι επίσης «παραπανίσιοι» στο ελληνικό πρωτάθλημα, Σάββας Πουρσαιτίδης, Αλτίν Χατζί, Χρήστος Κόντης και Κώστας Χαραλαμπίδης. Καθοδηγητής σε αυτή την προσπάθεια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που εκτός του Ηρακλή στην Ελλάδα εργάστηκε στην Παναχαική. Φαντάζομαι τους θυμάστε όλους.

Εκτός του «παράγοντα τύχη» έχω την αίσθηση ότι αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται κατά κύριο λόγο σε δύο ακόμη λόγους. Πρώτα από όλα η αγωνιστική ετοιμότητα. Όπως αποδείχθηκε και πέρσι με την Ανόρθωση, οι πολλοί αγώνες που δίνονται κατακαλόκαιρο στα προκριματικά βοηθούν στο βαθμό ετοιμότητας. Ταυτόχρονα, οι χαμηλού βεληνεκούς αντίπαλοι σε αυτά τα παιχνίδια δίνουν την ευκαιρία για νίκες, που τονώνουν την αυτοπεποίθηση. Δεύτερος παράγοντας είναι η δύναμη της θέλησης και της αυτοθυσίας, μια και αυτοί οι ποδοσφαιριστές διψάνε για να παίξουν σε τέτοιο επίπεδο.

Βέβαια, για το 0-0 του ΑΠΟΕΛ στη Μαδρίτη έπαιξαν ρόλο και κάποια ακόμη πράγματα. Η Ατλέτικο μπήκε στο παιχνίδι με υπεροψία και τη σιγουριά της νίκης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σπαταλήσει το πρώτο ημίχρονο. Επίσης, η περσινή παρουσία της Ανόρθωσης έδωσε και στους υπόλοιπους να καταλάβουν ότι τίποτα δεν είναι απίθανο.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι πιθανόν να μην έχει συνέχεια, αλλά τη σημασία έχει; Οι «γαλαζοκίτρινοι» παρατάχθηκαν με 4-5-1 από τον Γιοβάνοβιτς και έπαιξαν εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Αν μάλιστα ο «Μπίδης» ήταν πιο εύστοχος θα μπορούσε να γίνει το «διπλό», για το οποίο θα μιλούσε σήμερα όλη η Ευρώπη. Επειδή η σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να υφίσταται, οι δύο «κολλητές» παρουσίες της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους είναι σημάδι αντεπίθεσης του κυπριακού ποδοσφαίρου. Με ένα μπόλιασμα 30αρηδων που έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα, με ξένους «Β΄ διαλογής» έρχονται αυτά τα αποτελέσματα. Τελικά μήπως πρέπει να διδαχθούμε κάτι από την όλη ιστορία;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x