Red Bull Cliff Diving

Απόλυτη αδρεναλίνη στον μεγάλο τελικό! (video)

Έφτασε η μέρα για τον μεγάλο τελικό! Μετά από επτά αγώνες-πρόκληση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα », το κάλεσμα που απηύθηνε ο Duque μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Έφτασε η μέρα για τον μεγάλο τελικό! Μετά από επτά αγώνες-πρόκληση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving Series 2009 κορυφώνεται με τον συγκλονιστικό Τελικό να διεξάγεται στην Αθήνα, με φόντο το μοναδικό τοπίο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Δώδεκα κορυφαίοι αθλητές από εννέα διαφορετικές χώρες, πρόκειται να αναμετρηθούν σήμερα (στις 17:00 – είσοδος ελεύθερη) στα νερά της μυστηριώδους Λίμνης. Μόνο ένας θα αναδυθεί με τα μυστικά της και θα στεφθεί Πρωταθλητής.

Τι είναι το Red Bull Cliff Diving Series 2009;

Δώδεκα αθλητές, οκτώ αγώνες, μια πρόκληση και 26 μέτρα στο… κενό μέχρι την τελική βουτιά! Άρτια φυσική κατάσταση, απόλυτη αίσθηση, νεκρική σιγή και συγκλονιστική ένταση. Οι κορυφαίο αθλητές καταδύσεων παγκοσμίως διαγωνίζονται θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme σπορ που πραγματοποιείται σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Ποτέ στο παρελθόν δεν επιχείρησαν καταδύσεις από ύψος 26 μέτρων στα πλαίσια οκτώ συνεχόμενων αγώνων ανά τον κόσμο. Αυτό είναι το Red Bull Diving Series 2009 – μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Ο πολυνίκης Duque και ο ταλαντούχος Hunt

Με φόντο ένα σχεδόν μεταφυσικό τοπίο, με σπήλαια και λαβύρινθους που συνθέτουν το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο διάδρομο του πλανήτη μήκους 800 μέτρων, ιαματικά ύδατα, φονικά ρεύματα και κρυμμένους θησαυρούς πολέμου, η Λίμνη της Βουλιαγμένης προκαλεί αυτούς τους θαρραλέους αθλητές σε μια αναμέτρηση τεχνικής τελειότητας. Σε μια διοργάνωση που υπόσχεται απόλυτη αδρεναλίνη, ο αγώνας αναμένεται να κριθεί μεταξύ του ηγέτη της γενικής κατάταξης Orlando Duque, του ανερχόμενου ταλέντου Gary Hunt, καθώς και των Artem Silchenko και Andrey Ignatenko.

Τρία δευτερόλεπτα και στο… νερό!

Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, ειδικά τη στιγμή που ο αθλητής ακουμπάει το νερό, το σώμα είναι εκτεθειμένο σε πολύ ισχυρές δυνάμεις που είναι εννέα φορές μεγαλύτερες απ’ ότι αν βουτούσε κανείς από 10μετρο βατήρα. Οι αθλητές έχουν περίπου 3 δευτερόλεπτα να συντονίσουν τις φιγούρες και τις κινήσεις τους πριν προσκρούσουν στην επιφάνεια του νερού με 100χλμ/ώρα, επαναφέροντας την ταχύτητά τους στο μηδέν μόλις τέσσερα μέτρα μετά.

Πάρτε μια γεύση για το τι θα γίνει σήμερα!



Γενική κατάταξη

Θέση Ονοματεπώνυμο Εθνικότητα Βαθμοί

1. Orlando Duque ΚΟΛ 116
2. Gary Hunt ΜΒΡ 107
3. Artem Silchenko ΡΩΣ 95
4. Andrey Ignatenko ΟΥΚ 76
5. Steve Black ΑΥΣ 48
6. Hassan Mouti ΓΑΛ 45
7. Michal Navratil ΤΣΕ 43
8. Slava Polyeshchuk ΟΥΚ 37
9. Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ 33
10. Kent de Mond ΗΠΑ 30
11. Eber Pava ΚΟΛ 22
12. Alain Kohl ΛΟΥ 21

* Το σκορ προκύπτει από τις πέντε βαθμολογίες ισάριθμων κριτών, με την υψηλότερη και τη χαμηλότερη βαθμολογία να εξαιρούνται. Οι υπόλοιπες τρεις (βαθμολογίες) προστίθενται και το σύνολο πολλαπλασιάζεται με το βαθμό δυσκολίας της κατάδυσης, με τους βαθμούς να αποδίδονται στις δώδεκα θέσεις. Να σημειωθεί ότι το άθροισμα των βαθμολογιών ανά αγώνα διαμορφώνει την τελική κατάταξη. Νικητής του Red Bull Cliff Diving Series θα στεφθεί ο αθλητής που θα έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Από το La Rochelle της Γαλλίας στη… Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας!

Το Red Bull Cliff Diving Series 2009 ξεκίνησε στις 8 Μαΐου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία (Rotterdam/ 20 Ιουνίου), την Κροατία (Dubrovnik/ 11 Ιουλίου), την Ιταλία (Polignano a Mare/ 26 Ιουλίου), την Τουρκία (Antalya/ 8 Αυγούστου) τη Γερμανία (Hamburg/ 29 Αυγούστου) και την Ελβετία (Sisikon/ 5 Σεπτεμβρίου), πριν φτάσουμε στη Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας για το μεγάλο τελικό στις 20 Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x