Βαγγέλης Νεραντζιάς

Επικράτησαν η «ποιότητα» και ο «σεβασμός»

www.sport-fm.gr

Μια ελκυστική για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος αγωνιστική, ήταν η χθεσινή, από την οποία βγήκαν κερδισμένοι οι «αιώνιοι» και χαμένοι οι «δικέφαλοι». Τα 23 γκολ που σημειώθηκαν είναι η καλύτερη φετινή επίδοση, ενώ σε γενικές γραμμές παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια. Πλέον, την ερχόμενη Τετάρτη θα διεξαχθούν οι εξ αναβολής αγώνες από την πρώτη αγωνιστική και θα δημιουργηθεί μια πρώτη εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα.

Στο Ολυμπιακό στάδιο ο Παναθηναϊκός τέθηκε αντιμέτωπος του Άρη σε μια αναμέτρηση που ήταν ίσως η καλύτερη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Οι πράσινοι μπορεί να δυσκολεύτηκαν, αλλά είχαν την τύχη να παίξουν με έναν αντίπαλο που παρατάχθηκε για να νικήσει, κάτι που λίγες ομάδες θα κάνουν στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Τεν Κάτε με εξαίρεση κάποιες δυσλειτουργίες στην αμυντική γραμμή έπαιξε καλά και όπως αποδείχθηκε και στις προηγούμενες αγωνιστικές, φέτος διαθέτει την ποιότητα και τον χαρακτήρα να κερδίζει τα παιχνίδια. Θετικό το ντεμπούτο του Αλέξανδρου Τζόρβα, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι «καθάρισε» πάλι ο Κατσουράνης.

Στο γήπεδο της Τούμπας ο Ολυμπιακός έκανε ένα τεράστιο «διπλό» από όλες τις απόψεις. Αποδεκατισμένος στο δημιουργικό σκέλος, αλλά με τον ανεπανάληπτο Τοροσίδη να παίζει και για τους απόντες πήρε το «τρίποντο» και πάει με δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της Τετάρτης. Μπορεί το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ερυθρόλευκοι να μην είναι ελκυστικό, είναι όμως αποτελεσματικό. Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι ο σεβασμός που έχουν κερδίσει οι Πειραιώτες τα προηγούμενα χρόνια έχει αντίκτυπο, ενώ οι εναπομείναντες παίκτες κάνουν κατάθεση ψυχής. Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ότι προς το παρόν ψάχνεται, ενώ αυτή η ήττα τον πηγαίνει δύο βήματα πίσω. Πολύ απλά τέτοιον Ολυμπιακό (σ.σ από πλευράς απουσιών) δεν θα ξαναβρεί…

Τα «φτερά» της ΑΕΚ έκοψε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η Ένωση πλήρωσε την αναποτελεσματικότητα της όταν προηγήθηκε με 1-0 και στο τέλος έχασε δύο βαθμούς που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμοι. Ο Ντουσαν Μπάγεβιτς έχοντας στην άκρη του μυαλού του το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και την απογοητευτική εμφάνιση με την Έβερτον προχώρησε σε αλλαγές. Το αποτέλεσμα δεν το δικαίωσε αλλά η αλήθεια είναι ότι η τύχη ήταν με την ομάδα του Παράσχου. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση αυτή η ισοπαλία δεν κρίνεται καταστροφική, μιας και από τους «Ζωσιμάδες» κανείς δε θα περάσει φέτος εύκολα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, άλλες ομάδες πιστοποίησαν την ανοδική τους πορεία και άλλες το αντίθετο. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η νεοφώτιστη Καβάλα, αλλά και ο απροσδόκητα καλός Αστέρας Τρίπολης. Όμάδα με πλάνο και σχέδιο είναι φέτος και ο Ηρακλής. Την πτωτική τους πορεία επιβεβαίωσαν η Λάρισα, ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος. Πάντως, σε αντίθεση με τους Θεσσαλούς, τόσο οι Νεοσμυρνιώτες, όσο και οι Περιστεριώτες δημιουργούν ευκαιρίες αλλά δεν έχουν καλά τελειώματα.

Υ.Σ. Μια παρέμβαση που αφορά στο μπάσκετ αξίζει για την εθνική ομάδα που απέδειξε ότι η θέση της στην ελίτ είναι σταθερή. Μπράβο λοιπόν στα παιδιά, που πήγαν στην Πολωνία χωρίς τις λύσεις και τον «ντόρο» προηγούμενων διοργανώσεων αλλά γύρισαν με το μετάλλιο στο στήθος. Μπράβο και στους Καζλάουσκας, Σφαιρόπουλο και το υπόλοιπο τιμ για το δύσκολο έργο που έφεραν εις πέρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x