Μιχάλης Λεάνης

Γιατί, βρε αγόρι μου Μαζίνιο;

SportDay

Δηλώνεις μετά το παιχνίδι, και πολύ σωστά, ότι ο Αρης έχασε το παιχνίδι, δεν πήρε ούτε ισοπαλία, γιατί ο Αμπρέου έχασε δύο σίγουρα γκολ. Σωστά. Αλλά, ρε Μαζίνιο, μου επιτρέπεις με την τεράστια εκτίμηση που σου έχω ως παίκτη και ως ποδοσφαιρική προσωπικότητα να ρωτήσω: τον Αμπρέου ποιος τον επέλεξε στην αρχική 11αδα; Μόνος του πήγε στα αποδυτήρια, πήρε τη φανέλα και είπε ότι θα παίξει βασικός και δεν τόλμησε να του πει κανείς «όχι, αγόρι μου»; Ή μήπως δεν είχες άλλον επιθετικό, οπότε στην ανάγκη τον έβαλες να παίξει για να ξεμπερδέψεις;

Οταν έχεις τον Κάμπορα, που σκοράρει στον ύπνο του, στην προπόνηση, στα διπλά, στα φιλικά, όταν πλένει τα δόντια του, και σε αυτό το παιχνίδι, που τη μισή ευκαιρία θα χρειαστεί να την κάνει γκολ, και δεν τον βάζεις, γιατί παραπονιέσαι, καλέ μου φίλε, για τον Αμπρέου; Πότε σου έδωσε το δικαίωμα να πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ; Αφού δεν έχει σκοράρει.

Από την άλλη, σε αυτό το παιχνίδι θα χρειαστείς έναν επιθετικό γρήγορο στο μυαλό και ικανό να σου δώσει λύσεις. Δεν θα χρειαστείς ένα βαρύ σέντερ φορ για να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει ότι τουλάχιστον τη μία από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ουρουγουανού ο Αργεντινός θα την έκανε γκολ. Αν καταφέρεις και προηγηθείς δεύτερη φορά του Παναθηναϊκού, το αβαντάζ είναι τεράστιο.

Και αν δεν κερδίσεις, τότε δικό σου πρόβλημα. Από την άλλη, βλέπεις ότι ο Τεν Κάτε ρισκάρει, ο Κατσουράνης ανεβαίνει ψηλά. Βάλε ένα από τα χαφ σου, τον Φερνάντες, να τον έχει, να τον μαρκάρει, να μην τον χάνει. Κλείσε την ομάδα στον άξονα. Ασε τον Γκρασιάν να κάνει μόνος του παιχνίδι και βάλε μπροστά δύο «φωτοβολίδες» να κυνηγάνε τις μπαλιές του. Και μια που λέω για «φωτοβολίδες», διαπιστώνεις, γιατί είναι αδύνατον να μην το διαπίστωσες με την εμπειρία που έχεις, όλοι το πήραμε χαμπάρι, ότι από το 70' και μετά ο Κόκε δεν μπορεί.

Εχεις Κάλβο και Χαβίτο στον πάγκο. Αποφάσισε ποιος είναι σε καλύτερη μέρα και βάλ' τον πιο μπροστά. Να ανοιχτεί στα άκρα και να αναγκάσει τους αμυντικούς να μην ανεβαίνουν. Εκτός κι αν ο Κόκε έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του να μη βγαίνει ποτέ. Τα λέω αυτά γιατί έχεις φτιάξει μια αξιόλογη ομάδα και οι κόποι σου πάνε στράφι.

Ο Αρης παίζει καλή μπάλα, έχει κυκλοφορία που δεν την έχει άλλη ομάδα και παίκτες με τεχνική κατάρτιση που πολλές άλλες ομάδες θα ήθελαν να έχουν στη σύνθεσή τους. Τρέχει η ομάδα, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και αδικείται από το αποτέλεσμα γιατί χάνει στις λεπτομέρεις. Το ίδιο έγινε και με τον Ηρακλή, ματς το οποίο έπρεπε να πάρεις. Τώρα με τον Παναθηναϊκό δεν πήρες ούτε ισοπαλία.

Λες και η ισοπαλία είναι κακό αποτέλεσμα μέσα στο ΟΑΚΑ. Δεν σε βοήθησαν οι τραυματισμοί και οι απουσίες, το ξέρω, αλλά οργάνωσε λίγο την ομάδα στο κέντρο. Σφίξ' την και κράτα μπάλα και θα βρεις την ευκαιρία να κάνεις τη ζημιά. Σ' τα λέω αυτά γιατί κανείς δεν πρόκειται να κατηγορήσει αύριο-μεθαύριο τον παίκτη που έχασε τις ευκαιρίες. Εσένα θα κατηγορήσουν και εσύ θα την πληρώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x