sport-fm.gr ΘΕΜΑ

1970 Βραζιλία: Η σπουδαιότερη ομάδα θριαμβεύει

Ο θρίαμβος της κορυφαίας Βραζιλίας που έχουμε δει ποτέ σε γήπεδο Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο τελικός των τελικών. Το αποκορύφωμα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου με σπουδαίο θέαμα και φοβερές ομάδες.

Την 21η Ιουνίου του 1970, στο Αζτέκα της πόλης του Μεξικό τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου δύο ομάδες που είχαν το βαρύτιμο κύπελλο ήδη στην τροπαιοθήκη τους.

Και μάλιστα από δύο φορές: οι Ιταλοί το είχαν κατακτήσει το 1934 και το 1938, οι Βραζιλιάνοι το 1958 και το 1962. Ο θριαμβευτής, λοιπόν, του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 θα έπαιρνε μια και καλή το τρόπαιο μαζί του.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν, καθώς η κορυφαία ίσως Βραζιλία που έχει εμφανιστεί ποτέ σε γήπεδο, στέφθηκε για τρίτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια καταβάλλοντας την αντίσταση της Ιταλίας με σκορ 4-1.

Ο Πελέ άνοιξε το σκορ για τη «Σελεσάο» στο 18ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο Μπονισένια 19 λεπτά αργότερα. Αυτή όμως έμελλε να είναι η τελευταία δράση από πλευράς των Ευρωπαίων στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η Βραζιλία στο δεύτερο μέρος ήταν καταιγιστική και έφτασε σε έναν πραγματικό θρίαμβο με γκολ από τους Ζέρσον στο 66, Ζαϊρζίνιο στο 71΄και Κάρλος Αλμπέρτο στο 86’.

Με την κατάκτηση του τρίτου Παγκόσμιου τίτλου του ο Πελέ έγινε ο πρώτος και ο μόνος μέχρι σήμερα με τρεις κατακτήσεις, ενώ ο Μάριο Ζαγκάλο έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατακτά τον τίτλο και ως παίκτης και ως προπονητής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x