Βαγγέλης Νεραντζιάς

Πρώτα την μπέρδεψε και μετά τη νίκησε…

www.sport-fm.gr

Μπορεί στον Παναθηναϊκό η είδηση να είναι το πέντε στα πέντε και το εξαιρετικό ξεκίνημα μετά από χρόνια, ωστόσο, τέτοιου είδους νίκες όπως η χθεσινή επί της ΑΕΚ, είναι ικανές να του χαρίσουν το πρωτάθλημα. Από την άλλη, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η Ένωση πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο, που όπως όλα δείχνουν θα είναι υπόθεση των «αιωνίων».

Στο χθεσινό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός μπήκε με «σφιχτό» σχήμα, γεμάτο κέντρο και συνεχόμενες βοήθειες μεταξύ των ποδοσφαιριστών όταν η ομάδα αμυνόταν(π.χ. ο Ζιλμπέρτο τραβιόταν δίπλα στο Καντέ). Στο πρώτο ημίχρονο το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να απειλήσει τους κιτρινόμαυρους αλλά στο μυαλό του Ολλανδού δεν ήταν αυτός ο πρωταρχικός στόχος, αλλά να θολώσει και να εκνευρίσει την ΑΕΚ, κάτι που τελικά πέτυχε. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η επίτευξη του γρήγορου γκολ στο ξεκίνημα του 2ου μέρους διευκόλυνε το έργο του και στη συνέχεια είχε τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση.

Στη σκακιέρα των πάγκων ο Ολλανδός βγήκε νικητής κάνοντας ένα ώριμο κοουτσάρισμα και δείχνοντας ότι έχει διαβάσει τον αντίπαλο. Η ομάδα είχε πλάνο, ενώ και οι αλλαγές του έγιναν την κατάλληλη στιγμή και με τα σωστά πρόσωπα. Από κει και πέρα, τη διαφορά στο φετινό Παναθηναϊκό την κάνουν οι ποιοτικοί παίκτες που διαθέτει. Όχι μονό δίνουν οι ίδιοι λύσεις, αλλά έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση και άλλων παικτών που συμπαρασύρονται, όπως για παράδειγμα ο Ζιλμπέρτο, που φέτος μοιάζει «άλλος» άνθρωπος. Και φυσικά, οι νίκες, οι βαθμοί και η πρωτοπορία στη βαθμολογία όλο και θα δίνουν ώθηση στους «πράσινους».

Στην ΑΕΚ τώρα, τα προβλήματα είναι πολλά. Πρώτο και κυριότερο η έλλειψη καλής ψυχολογίας και ομαδικότητας. Τα «δυνατά» χαρτιά της ομάδας βρίσκονται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και στην περίπτωση του Σκόκο, το λες απλά και αδιαφορία…Κάτι που ο κόσμος της ομάδας το κατάλαβε χθες και για αυτό τον αποδοκίμασε. Ο Καφές προσπάθησε αρκετά αλλά ήταν λογικό να μη τα βγάλει πέρα με Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο και ο Γιαχάγια προς το παρόν είναι μόνο για τα «απαραίτητα». Έχω την αίσθηση ότι ο Ταχτσίδης θα μπορούσε κάλλιστα να ξεκινήσει το ματς.

Ο Μπλάνκο θέλει αλλά δεν μπορεί και δεν παίρνει και βοήθειες από τους συμπαίκτες του. Ο Γκερέιρο είναι ποιοτικός αλλά θέλει χρόνο και ο Μαντούκα δεν έγινε ποτέ ξανά, αυτός που ήταν πριν τον τραυματισμό του. Ως λογική συνέπεια έρχεται η απογοήτευση και η τύχη σου γυρνάει την πλάτη, όπως συνέβη στο 48ο λεπτό με το γκολ του Σαλπιγγίδη. Χρόνος για την ΑΕΚ υπάρχει, αλλά ο δρόμος είναι δύσβατος και το έργο του Μπάγεβιτς δύσκολο…

Υ.Σ. Ότι και να πούμε για την γκολάρα του Λεάλ στη νίκη του Εργοτέλη με τον Πανθρακικό είναι λίγο. Απλά αριστουργημα...

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x