Μπάμπης Χριστόγλου

Μετράει η άμυνα

SportDay

Καθαρό μυαλό και ψυχραιμία χρειάζεται πάνω απ' όλα σήμερα ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να σταθεί καλά στο «Emirates». Η κούραση από τα απανωτά και κρίσιμα παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» τον τελευταίο καιρό ήταν αναπόφευκτη, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

Γι' αυτό δεν έχει μόνο ευθύνη ο προηγούμενος προπονητής, αλλά και η διοίκηση που το καλοκαίρι που πέρασε δεν φρόντισε να βάλει στη φαρέτρα τής ομάδας αρκετές εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μπορέσει να κρατήσει τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει υπέρβαση για να μπορέσει φέτος να τα καταφέρει σε όλα τα μέτωπα, όμως πιστεύω ότι θα παλέψει. Το ματς με την Αρσεναλ δεν είναι από εκείνα που θα υπολόγιζε κανείς (αν κάνει τέτοιου είδους λογαριασμούς) να πάρει πόντους για να τους προσθέσει στο σακούλι της συγκομιδής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, πιστεύω πως οι «ερυθρόλευκοι» σήμερα θα πρέπει να έχουν αυξημένο ένστικτο αυτοσυντήρησης, για να μπορέσουν να παρουσιάσουν μια καλή εικόνα και να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία στο Λονδίνο. Παίζουν απέναντι σε μια ομάδα που αποδίδει θαυμάσιο ποδόσφαιρο, έχει τρομερούς αυτοματισμούς και μπορεί να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Πάντως και ο Ολυμπιακός έχει παραστάσεις και εμπειρίες από δύσκολα ευρωπαϊκά ματς. Με τη συνταγή τού να κρατάει καλά πίσω και να βγαίνει όποτε μπορεί μπροστά, θεωρώ πως μπορεί να πετύχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση σήμερα. Από την άμυνα και γενικότερα την ανασταλτική λειτουργία θα εξαρτηθούν πολλά για την αποψινή του εμφάνιση στο «Emirates».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x