Γιώργος Χελάκης

Κάτι άρχισε να μας θυμίζει...

SportDay

Tο ματς στη Λιβαδειά βρίσκεται στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Ζίκο μπροστά από τις διαφημιστικές πινακίδες «σκάει» από το κακό του. Ο Ζαϊρί για άλλη μια φορά έχει αγνοήσει τον Τοροσίδη και επιχειρεί αποτυχημένη ντρίμπλα. Το ίδιο λίγο αργότερα, όταν ο Ντιόγο κρατάει υπερβολικά την μπάλα. Τι θέλει να μας πει ο ποιητής; Μα, φυσικά, ότι γνωρίζει τα κουσούρια των παικτών.

Κι ο Κετσπάγια είχε μάτια κι έβλεπε. Με τη διαφορά ότι δεν είχε πυγμή για να επιβάλει τη θέλησή του. Του έλειπε το ειδικό βάρος. Ενώ ο Ζίκο από ειδικό βάρος άλλο τίποτα. Ο Βραζιλιάνος κόουτς ζητεί πίεση ψηλά και γρήγορες αλλαγές της μπάλας.

Για όσο χρονικό διάστημα μπορούν, οι παίκτες ανταποκρίνονται. Μετά δυσκολεύονται πολύ και χάνουν την κατοχή, βγαίνουν εκτός ρυθμού και κυνηγούν τον αντίπαλο σφίγγοντας τα δόντια. Είτε πρόκειται για τον Ναπολεόνι είτε για τον Αρσάβιν, οι «ερυθρόλευκοι» μόλις «περπατήσει» λίγο ο χρόνος στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάζουν τα ίδια πάνω-κάτω συμπτώματα. Ξέρει, λέει ο Ζίκο, το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης και θα το φροντίσει μετά το τριήμερο ρεπό.

Χθες ξεκούρασε Λεονάρντο, Λεντέσμα και Ζεβλάκοφ. Σοφή κίνηση. Τώρα πρέπει να δει τι θα κάνει όχι μόνο με την ξεκούραση αλλά και με το ντεφορμάρισμα του Ντουντού. Με τον Βραζιλιάνο μέσο σε χαμηλές πτήσεις, δύσκολα θα γίνουν στο γήπεδο όσα προβλέπουν οι σχεδιασμοί του Ζίκο. Πάντως, με τα μέσα που διαθέτει ήδη καταφέρνει αρκετά πράγματα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

Με τους Γκαλέτι, Νταρμπισάιρ και Μαρέσκα πλήρως στη διάθεσή του θα πετύχει περισσότερα. Σπουδαιότερο όλων, να πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χωρίς βαθμολογικές απώλειες. Το ηθικό των «ερυθρολεύκων» έχει αναταχθεί, όσο αντέχουν παίζουν καλό ποδόσφαιρο και φλερτάρουν με την κορυφή, εκεί που ίσως και οι ίδιοι πίστευαν ότι έχει χαθεί το τρένο. Το κυριότερο, οι αντίπαλοί τους ξέρουν ότι δεν γίνεται να ξεμπερδέψουν εύκολα. Πως ο πρωταθλητής, εκεί που λύγισε, σηκώθηκε όρθιος και δείχνει διάθεση να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

Οι Νικοπολίδης, Στολτίδης και Τοροσίδης, που είναι «ψημένοι» σε τίτλους και γύρους θριάμβου, αναλαμβάνουν δράση σε γήπεδο κι αποδυτήρια. Κοντά σ' αυτούς μαθαίνουν και οι υπόλοιποι.

Ο Ολυμπιακός ούτε είναι ούτε πρόκειται να γίνει υπερομάδα. Ομως, για να «φέρει βόλτα» τους εγχώριους αμφισβητίες φαίνεται να βρίσκει τον τρόπο. Εφόσον κάνει πορεία χωρίς εκτροχιασμούς μέχρι και τα Χριστούγεννα, πρέπει να πιάσει δουλειά κι ο Κόκκαλης.

Γιατί, εδώ που τα λέμε, αυτός είναι που μπορεί να λύσει μια και καλή το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης. Ηδη με τη μεταγραφή του Ζίκο ενίσχυσε τον Ολυμπιακό. Με έναν Ζίκο ακόμα, το πρόβλημα φυσικής κατάστασης και ηθικού θα το έχουν (όλοι) οι άλλοι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x