Μπάμπης Χριστόγλου

Το πάει καλά ο Ζίκο, μπορεί και καλύτερα

SportDay

Ο Ζίκο κάνει δουλειά και αρχίζει να βάζει τη σφραγίδα του στην ομάδα. Θα είχε πολύ μεγαλύτερη άνεση αν υπήρχε και ο Νταρμπισάιρ ή και κάποιος ακόμα επιθετικός γιατί είναι σαφές πως σε αρκετά παιχνίδια θέλει να παίζει με δύο επιθετικούς, ειδικά σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια όπως ήταν το προχθεσινό με τον Λεβαδειακό.

Ο Βραζιλιάνος περνάει πολλά πράγματα από τη δική του φιλοσοφία, όπως επισήμανα και χθες, και αυτό είναι απαραίτητο. Φαίνεται να προσπαθεί να διαχειριστεί καλά το υλικό που έχει στα χέρια του και παρά τις δυσκολίες με τους τραυματισμούς, φαίνεται να κατανέμει σωστά τον χρόνο.

Αξιοποιεί τον «Ιέρο», που όσο χρόνο μπορεί να παίζει στα παιχνίδια, άλλοτε ως βασικός και άλλοτε μπαίνοντας για ένα ημίχρονο ή κάτι λιγότερο, αποτελεί πολύτιμη μονάδα. Φαίνεται να έχει κερδίσει τους πάντες στου Ρέντη με τη δουλειά του, τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις του. Και παρά το γεγονός πως είναι Βραζιλιάνος και στην ομάδα υπάρχουν κάμποσοι συμπατριώτες του, κρατάει σωστές ισορροπίες και πολλές φορές είναι και αυστηρός μαζί τους.

Οπως, για παράδειγμα, έγινε στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ντιόγο, ο οποίος έχει την κακή συνήθεια να κρατάει την μπάλα περισσότερο απ’ όσο πρέπει και δεν γίνεται απλός στο παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός υπό την καθοδήγηση του Βραζιλιάνου δείχνει προφανή σημάδια βελτίωσης, αρχίζει να γίνεται ομάδα που παίζει επιθετικά και παράγει ποδόσφαιρο και τα τρία γκολ που ήρθαν με τον Λεβαδειακό στο πρώτο μέρος είναι ένα καλό δείγμα.

Αν μπορέσει να φτιάξει σε αυτό το κενό διάστημα και το ζήτημα της φυσικής κατάστασης κάπως, νομίζω πως όλα θα πάνε καλύτερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x