Γιώργος Χελάκης

Το πιο θεαματικό «γκολ» του Σεμπαστιάν Αμπρέου

SportDay

Από όλες τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και πολιτευτών στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αξιολογώ ως την πλέον σημαδιακή μια δήλωση του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή του Αρη Σεμπαστιάν Αμπρέου.

Ο σέντερ φορ του Αρη δεν αναφέρθηκε σε «προεκλογικά» θέματα, έκανε όμως μια καθαρά πολιτική δήλωση. Τον ρώτησαν αν έχει άγχος και απάντησε: «Αγχος έχουν οι βιοπαλαιστές που ξυπνάνε χαράματα να πάνε για δουλειά και στο τέλος του μήνα δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Εγώ γιατί να έχω άγχος; Επειδή πληρώνομαι για να παίζω μπάλα;».

Μέσα σε λίγες γραμμές ο Σεμπαστιάν Αμπρέου είπε μεγάλες αλήθειες. Οτι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν μπορούν με τον μισθό τους να τα βγάλουν πέρα. Σκεφτείτε τι γίνεται με αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους ή δεν μπόρεσαν καν να βρουν δουλειά.

Ολοι αυτοί, τους οποίους συμπεριλαμβάνει στη δήλωσή του ο Ουρουγουανός διεθνής, μπορεί χθες να βρέθηκαν μπροστά στην κάλπη και να έκαναν την επιλογή τους. Μάλιστα το πιο πιθανό είναι να ψηφίσαν ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα.

Υπάρχει άραγε κάτι που να αλλάζει την πραγματική κατάστασή τους την ημέρα μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από την επιλογή τους στην κάλπη; Προφανώς όχι. Η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται «δύσκολες» αποφάσεις, που σημαίνει καμία αύξηση, και το ΠΑΣΟΚ «αύξηση» που ανέρχεται καθημερινά σε τριάντα λεπτά του ευρώ!

Ετσι προβλέπουν στα προγράμματά τους τα κόμματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Κατά συνέπεια η δήλωση του Αμπρέου θα εξακολουθήσει να ισχύει στο ακέραιο.

Ωστόσο, με όσα είπε ο παίκτης του Αρη, στέλνει ένα ακόμα σημαντικό μήνυμα. Μας λέει ότι δεν χρειάζεται να παίρνουμε στα σοβαρά κάτι (το ποδόσφαιρο, την ομάδα μας) που ανεξάρτητα από την έκβασή του, θα αφήσει ανεπηρέαστη την καθημερινότητά μας. Οτι δεν αξίζει να χαλάμε τη ζαχαρένια μας και να σκορπούμε την ενεργητικότητα και το πάθος μας για επουσιώδη πράγματα.

Ο Αμπρέου με δυο κουβέντες μάς προσανατόλισε σωστά κι έδειξε πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα στην κοινωνία μας. Κι ας μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι στο μυαλό του ήταν η κατάσταση στην Ουρουγουάη. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της EUROSTAT, πάνω από το 20% του ελληνικού πληθωρισμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Μεγάλο μέρος από αυτό το κομμάτι του πληθυσμού βρίσκεται κάθε Κυριακή στις εξέδρες.

Φωνάζει, διαμαρτύρεται, λοιδωρεί, «γαμοσταυρίζει», μέχρι και ξύλο παίζει με όσους κάθονται στην απέναντι εξέδρα. Κι εδώ είναι το μέγα πρόβλημα. Οτι δεν αξίζει τον κόπο να μας χωρίζει η ομάδα που υποστηρίζουμε, όταν πρέπει να μας ενώνουν η αγωνία και το άγχος μας για τους λογαριασμούς που θα έρθουν στο τέλος του μήνα.

Ο Σεμπαστιάν Αμπρέου, με τη δήλωση που έκανε, πέτυχε ένα από τα πιο θεαματικά γκολ της καριέρας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x