Βαγγέλης Νεραντζιάς

Δεν ξεκίνησαν καλά, αλλά δεν είναι «απίθανοι»…

www.sport-fm.gr

Υπόθεση των δύο «αιωνίων» μοιάζει το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ήδη αποσπαστεί στη βαθμολογία. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση που έχει από τη διαιτησία και έχει εν μέρει δίκιο. Ωστόσο, ενδιαφέρον υπάρχει και στα χαμηλότερα στρώματα της βαθμολογίας, αφού κάποιες ομάδες που ήταν υποψήφιες για υποβιβασμό ξεκίνησαν δυνατά, όπως ο ΠΑΣ, η Καβάλα και ο Εργοτέλης. Αντίθετα, η «ευρωπαία» Λάρισα και ο πολλά υποσχόμενος Ατρόμητος βρίσκονται χωρίς νίκη κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Το «κεφάλαιο» Λάρισα σηκώνει πολλή κουβέντα. Οι Θεσσαλοί άλλωστε αποτελούν τη πιο φιλόδοξη επαρχιακή ομάδα. Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι συνέβησαν πολλά περίεργα πράγματα και ακατανόητες κινήσεις, όπως η απομάκρυνση του Τσίγκα, που ήταν το μοναδικό φορ της ομάδας και ενώ δεν είχε έρθει ο αντικαταστάτης του…Την ίδια ώρα ο «κορμός» της περσινής σεζόν δεν υπάρχει, ενώ οι έμπειροι παίκτες της(Γιαννακόπουλος, Βενετίδης, Νταμπίζας) είναι λογικό να είναι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς και προβλήματα. Βέβαια, ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και ο πίνακας δείχνει ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει τρεις βαθμούς, μόνο με ισοπαλίες και την αισιοδοξία έχει διαδεχθεί η απογοήτευση.

Στον Ατρόμητο η περσινή χρονιά στη Β εθνική θεωρήθηκε μια κακή παρένθεση και φέτος κανείς στην ομάδα δεν πιστεύει ότι θα προκύψουν τέτοιου είδους περιπέτειες. Ωστόσο, οι δύο ισοπαλίες και οι τέσσερις ήττες σε έξι αγώνες μόνο χαμόγελα δε φέρνουν στο Περιστέρι. Μοναδικό ελαφρυντικό το δύσκολο πρόγραμμα, αφού έχει ήδη αντιμετωπίσει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη. Το ρόστερ μοιάζει καλό και σχετικά «γεμάτο» αλλά όσο δεν έρχονται οι βαθμοί, όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο.

Ένα κοινό σημείο στις δύο συγκεκριμένες ομάδες είναι οι δύο άνθρωποι που κάθονται στον πάγκο τους, οι οποίοι ήταν ως ποδοσφαιριστές συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό για μια πενταετία και στη συνέχεια πήραν μεταγραφή για το εξωτερικό. Ο Ουζουνίδης διαδέχτηκε τον Δώνη στη Λάρισα, ενώ οι δύο τους αποτελούν ελπίδα για τη νέα γενιά Ελλήνων προπονητών. Πλέον, όλα δείχνουν ότι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος παίζουν και οι δύο με την πλάτη στον τοίχο, αφού ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Λεβαδειακό και η Λάρισα την Ξάνθη. Όπως γίνεται αντιληπτό κάθε αποτέλεσμα πλην της νίκης είναι πιθανό να δρομολογήσει εξελίξεις…

Ανεξάρτητα από τα όσα ακούγονται τόσο για τον Δώνη και το πέρασμα του από την ΑΕΚ, όσο και για τον Ουζουνίδη, έχω την αίσθηση ότι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ένας. Οι ομάδες τους παρατάσσονται στο γήπεδο για να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι για να καταστρέψουν! Και στις δύο ομάδες υπάρχει ποιότητα και οι βαθμοί θα έρθουν με μαθηματική ακρίβεια. Άλλωστε, από τους συλλόγους μας έχουν περάσει πολλοί απίθανοι ξένοι προπονητές, με λίγα λόγια έχουμε «χορτάσει»…Ας ελπίσουμε οι αξιόλογοι διοικητικοί ηγέτες των δύο ομάδων(Πηλαδάκης, Σπάνος), να μην επηρεαστούν από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x