sport-fm.gr ΘΕΜΑ

1986 Αργεντινή: Το τρόπαιο του «θεού»

Μια διοργάνωση με ονοματεπώνυμο: Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η σκυταλοδρομία συνεχίζεται. Η Ευρώπη παραδίδει τα σκήπτρα, τα οποία αναλαμβάνει ξανά η Λατινική Αμερική.

Το Μουντιάλ επιστρέφει στο Μεξικό, εκεί που ολοκλήρωσε τη θητεία του το μεγαλύτερο «10άρι» του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας για να υποδεχθεί την κορυφαία στιγμή του κορυφαίου «10αριού» του ποδοσφαίρου της Αργεντινής.

Είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του μεγάλου Ντιέγκο, είναι η διοργάνωση που ο Μαραντόνα παίρνει από το χέρι τους συμπαίκτες του και τους οδηγεί στην κορυφή του κόσμου.

Ο μεγάλος τελικός θα γίνει στις 29 Ιουνίου στο Αζτέκα και θα συγκεντρώσει περισσότερους από 114 χιλιάδες θεατές. Απέναντι στην Αργεντινή στέκει η Δυτική Γερμανία που παίζει στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό της μετά την αποτυχία στην Μαδρίτη το 1982.

Η Αργεντινή θα προηγηθεί με τον Μπράουν στο 23ο λεπτό και θα αυξήσει το προβάδισμά της στο 56’ με σκόρερ τον Χόρχε Βαλντάνο. Οι Δυτικογερμανοί, ωστόσο, ακόμα δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη: αρχικά μειώνουν με τον Ρουμενίγκε να σκοράρει το πρώτο του τέρμα στο συγκεκριμένο Μουντιάλ στο 74 και επτά λεπτά αργότερα φέρνουν το ματς στα ίσια με τον Ρούντι Φέλερ.

Ήταν η ώρα του Ντιέγκο ξανά…

Στενά μαρκαρισμένος σε όλο το παιχνίδι, ο Μαραντόνα δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο να σκοράρει στην εστία της Δυτικής Γερμανίας.

Κατάφερε, όμως, στο 84’ να περάσει μια εξαιρετική πάσα στον Χόρχε Μπουρουσάγκα. Αυτός δεν αστόχησε στο τετ α τετ και έγραψε το τελικπό 3-2 που χάρισε στην Αργεντινή το δεύτερό της τρόπαιο.

Ο Βραζιλιάνος ρέφερι Ρομουάλντο Άρπι Φίλιο που διηύθυνε το ματς έβγαλε έξι φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του, αριθμός ρεκόρ που άντεξε μέχρι τον τελικό του 2010!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x