sport-fm.gr ΘΕΜΑ

1990, Δυτική Γερμανία: Τα «πάντσερ» εκδικούνται

Ο πρώτος -και τελευταίος μέχρι σήμερα- τελικός που επαναλήφθηκε, με την Δυτική Γερμανία να παίρνει εκδίκηση από την Αργεντινή.

Στις 8 Ιουλίου του 1990, στο Ολίμπικο της Ρώμης, το ζευγάρι του Μουντιάλ της Ιταλίας είναι το ίδιο με εκείνο που έλυσε τις διαφορές του πριν 4 ολόκληρα χρόνια στο Μεξικό.

Ξανά Δυτική Γερμανία, ξανά Αργεντινή σε μια επανάληψη τελικού που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά σε συνεχόμενες διοργανώσεις. Αυτό που άλλαξε είναι ο τελικός νικητής.

Οι Δυτικογερμανοί πήραν τη νίκη και μαζί το τρίτο τους τρόπαιο με ένα πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αντρέας Μπρέμε, ισοφαρίζοντας την Ιταλία και τη Βραζιλία που ήταν οι μόνες εκείνη την περίοδο ομάδες με τρία Μουντιάλ.

Αυτό το 1-0 είναι ιστορικό και για έναν ακόμα λόγο: είναι ο πρώτος τελικός στον οποίο ένας από τους δύο αντιπάλους δεν καταφέρνει να σκοράρει.

Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που μια Εθνική ομάδα από την Ευρώπη θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο παίζοντας στον τελικό με ομάδα από άλλη Ήπειρο.

Το τελευταίο ματς του Μουντιάλ της Ιταλίας είναι και ένα από τα τελευταία που έπαιξε ποτέ η Δυτική Γερμανία με αυτό το όνομα, καθώς λίγο καιρό αργότερα η Γερμανία θα κατέβαινε ενωμένη στα ποδοσφαιρικά και όχι μόνο ραντεβού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x