Stoiximan Super League

Κ. Παπαδόπουλος: «Να μας εμπιστεύονται περισσότερο…»

Ο λυτρωτής της Εθνικής Ελπίδων, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος με δικό του γκολ στο 90’ έστειλε στο «καναβάτσο» την Πορτογαλία (2-1), σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011 και τόνισε την αναγκαιότητα συμμετοχής των «μικρών» στις ομάδες τους!

Ο λυτρωτής της Εθνικής Ελπίδων, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος με δικό του γκολ στο 90’ έστειλε στο «καναβάτσο» την Πορτογαλία (2-1), σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011 και τόνισε την αναγκαιότητα συμμετοχής των «μικρών» στις ομάδες τους!

Για το νικηφόρο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου (10/10) με την Πορτογαλία, για τα προκριματικά του EURO 2011, και το επόμενο παιχνίδι με Λιθουανία, ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός είπε: «Στις καθυστερήσεις ρισκάραμε. Βγήκαμε όλοι μπροστά και καταφέραμε, έστω και στο τέλος, με το δικό μου γκολ να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πλέον, έχουμε επικεντρωθεί στο παιχνίδι με τη Λιθουανία. Έχουμε τις ικανότητες και τις δυνατότητες να πάρουμε την πρόκριση. Στο παιχνίδι της Τρίτης θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε άλλη μία νίκη και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Πορτογαλίας. Θεωρώ ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αν μια ομάδα δεν ξεκινήσει καλά, δεν έχει ψυχολογία. Ευτυχώς εμείς ξεκινήσαμε πολύ καλά, δεν έχουμε καμία ήττα ως τώρα και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια».

Όσον αφορά τα λίγα λεπτά συμμετοχής που έχουν στους συλλόγους τους οι Έλληνες διεθνείς της Ελπίδων, σε σχέση με τους αντιπάλους τους, τόνισε: «Ο κ. Νιόπλιας έχει δίκιο που στέκεται στο ζήτημα των λίγων συμμετοχών που έχουμε στους συλλόγους μας. Δεν είναι πολλοί αυτοί που παίζουν στις ομάδες τους, σε αντίθεση με τους Πορτογάλους, που ήταν ο τελευταίος αντίπαλος μας, οι οποίοι αγωνίζονται, παίζουν συνεχόμενα 90λεπτα, με αποτέλεσμα να έχουν βρει ρυθμό και σαφώς να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από εμάς. Γι’ αυτό και προς το τέλος του αγώνα φάνηκε η κούραση».

Ποιες είναι, όμως, οι διαφορές της τωρινής Εθνικής Ελπίδων με την προηγούμενη, σύμφωνα με τον Παπαδόπουλο... «Στο ρόστερ υπάρχουν κάποιοι καλοί παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από Ξάνθη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό… Το κλίμα μεταξύ μας είναι πολύ καλό, έχουμε έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, ο οποίος μας βοηθάει και μας στηρίζει και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Θεωρώ ότι πάνω από όλα είμαστε ομάδα, είμαστε σύνολο. Κανείς δεν παίζει προτάσσοντας το ‘εγώ’ και ελπίζω να πάμε καλά. Θέλουμε να προχωρήσουμε και θα είναι κρίμα να μην τα καταφέρουμε γιατί έχουμε πολύ καλό υλικό».

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έπλεξε και το εγκώμιο του... παιδαγωγού Νίκου Νιόπλια: «Ο κ. Νιόπλιας είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Είναι άψογος στη συμπεριφορά του απέναντί μας και είναι κάτι σαν παιδαγωγός μας. Μας εμπιστεύεται ενώ οι περισσότεροι δεν παίζουμε στις ομάδες μας. Εγώ, ας πούμε, είμαι τέσσερα χρόνια μικρότερος από άλλα παιδιά, αλλά με βάζει και παίζω…»

Για την προσωπική του απόδοση και τις προσδοκίες του με τον Ολυμπιακό, δήλωσε: «Δεν είμαι ο αρμόδιος για να κρίνω αν έχω βελτιωθεί, αλλά συνεχίζω να δουλεύω και να προσπαθώ για το καλύτερο. Θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό. Παίρνω εμπειρίες, συνεχίζω να δουλεύω και περιμένω να μου δοθεί κάποια ευκαιρία, ώστε αν είμαι έτοιμος να την «αρπάξω». Από εκεί και έπειτα, ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να κρίνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x