Μπάμπης Χριστόγλου

Στα μπαράζ οι καλύτεροι

SportDay

Mετά τις δύο απώλειες από κάρτες που θα έχει σήμερα η Εθνική ομάδα, ήρθε και αυτή η ενόχληση στον Αμανατίδη να τον θέσει νοκ άουτ. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως αυτές οι απουσίες που υπάρχουν εν όψει του σημερινού ματς με το Λουξεμβούργο αποτελούν γεγονός που πρέπει να μας προβληματίζει.

Αν είναι να σκεφτόμαστε τις απώλειες εν όψει ενός τόσο εύκολου (θεωρητικά) ματς, δεν πρέπει να κάνουμε μεγάλα όνειρα. Ο,τι γράψω παρακάτω αφορά τα μπαράζ για το ποιος θα περάσει, ενδεχόμενο που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή και τη συντριπτική πλειονότητα των πιθανοτήτων.

Ο Ρεχάγκελ όταν θα καλέσει αυτούς που θα πρέπει να καλέσει οφείλει να σκεφτεί σοβαρά ορισμένα πράγματα. Το πρώτο είναι ποιοι θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες, σε ένα μήνα από τώρα, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ποιοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι και διαθέσιμοι και ποιοι θα είναι στην ιδανικότερη ψυχολογικά κατάσταση για να αντεπεξέλθουν σε μια διπλή μονομαχία μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Οφείλει επίσης να αναστρέψει αυτό το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε στα αποδυτήρια. Το αν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο Τύπος σε ορισμένα πράγματα ήταν υπερβολικός, είναι μια δική του άποψη αλλά όπως πάντα, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Π.χ. η εικόνα με τον Αμανατίδη να μαθαίνει πως θα μπει αλλαγή λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος δεν είναι κάτι που υποθέτουν οι δημοσιογράφοι, αλλά κάτι που κατάλαβε όλος ο κόσμος.

Γι' αυτό και η προετοιμασία για τα δύο ματς, όπως και οι επιλογές για το μπαράζ θα πρέπει να είναι προσεκτικές από κάθε άποψη και να μη διαταράζουν τις ισορροπίες στην ομάδα. Επειδή πάντως με τον Γερμανό τα έχουμε δει όλα, δεν αποκλείω πάντως να πάρουμε το δώρο από το Ισραήλ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x