sport-fm.gr ΘΕΜΑ

2002, Βραζιλία: Ο Ρονάλντο επέστρεψε

Η μάχη των γιγάντων του Παγκοσμίου Κυπέλλου επανέφερε στο θρόνο τη Βραζιλία του «φαινομένου».

Για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο διοργανώνεται από δύο χώρες, την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία και φυσικά φεύγει από τις δύο Ηπείρους Αμερική (Βόρεια, Κεντρική και Νότια) και Ευρώπη στην οποία διεξαγόταν από το 1930.

Ο τελικός θα γίνει στις 30 Ιουνίου και θα φέρει αντιμέτωπους για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ δύο από τις πιο πετυχημένες ομάδες της διοργάνωσης, τη Βραζιλία και τη Γερμανία.

Η «Σελεσάο» καθοδηγούμενη από τον Ρονάλντο νίκησε όλα τα παιχνίδια της μέχρι και το φινάλε και έγινε η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει χωρίς να χρειαστεί να παίξει παράταση ή πέναλτι.

Τελευταίο της «θύμα» η Γερμανία που έφτασε ως το τέλος του δρόμου χάρις κυρίως στις εμφανίσεις του Όλιβερ Καν που κρατούσε την εστία του κλειδωμένη απέναντι στους κινδύνους.

Ο Ρονάλντο σκοράρει δύο φορές στον τελικό, οδηγεί την ομάδα του στο τελικό 2-0 και της χαρίζει το 5ο τρόπαιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο επίδοση που παραμένει κορυφαία παρά το γεγονός ότι από εκείνον τον τελικό και μέχρι σήμερα δεν έχει πανηγυρίσει ξανά η Βραζιλία αλλά ούτε καν άλλη ομάδα από τη Λατινική Αμερική.

Σημαντικό είναι και το ρεκόρ που σημείωσε ο Καφού σε εκείνο τον αγώνα καθώς συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, επίδοση που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν άλλον παίκτη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x