Βαγγέλης Νεραντζιάς

Βαθιά ριζωμένο μέσα της το μικρόβιο του πρωταθλητή…

www.sport-fm.gr

Στον αθλητισμό, όπως και γενικά στη ζωή υπάρχουν σταθερές αξίες. Πάντα μεσολαβούν σκαμπανεβάσματα, αλλά τα βασικά δεδομένα δεν αλλάζουν. Σε αυτή την κατηγορία όσον αφορά το ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό χάρτη ανήκει η Μίλαν, η οποία φρόντισε χθες να υπενθυμίσει στη Ρεάλ ότι το χρήμα δεν φέρνει απαραίτητα την ευτυχία…

Οι «ροσονέρι» που ταλαιπωρούνται αγωνιστικά από το ξεκίνημα της σεζόν κατάφεραν χθες να «γυρίσουν» δύο φορές το παιχνίδι στο «Μπερναμπέου» και να φύγουν θριαμβευτές από την Ισπανία. Στο «Καμπιονάτο» η ομάδα του Λεονάρντο έχει μείνει ήδη στο -7 από την πρωτοπόρο Ίντερ και δυσκολεύεται αφάνταστα να «καθαρίσει» τα παιχνίδια. Την ίδια ώρα ο Βραζιλιάνος τεχνικός οφείλει την παραμονή του στην ομάδα, στο παρελθόν του στο σύλλογο ως ποδοσφαιριστής και την αγάπη προς το πρόσωπο του. Πολύ απλά, αν δεν ήταν ο Λεονάρντο πιθανότατα θα είχε απομακρυνθεί.

Την ίδια στιγμή, η κουβέντα για το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας βρίσκεται στο επίκεντρο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που πολλοί θεωρούν ότι ο κύκλος της ομάδας έχει κλείσει. Σίγουρα, η χθεσινή νίκη στην Μαδρίτη δεν ανατρέπει όλα αυτά, αλλά αποδεικνύει ότι ο Ζέεντορφ, ο Πίρλο και πολύ περισσότερο ο Ροναλντίνιο δεν ξεγράφονται έτσι απλά.

Για τους φίλους του ποδοσφαίρου και ανεξάρτητα συλλογικών προτιμήσεων, η χθεσινή εμφάνιση του Ροναλντίνιο ήταν το καλύτερο νέο. Ο βραζιλιάνος «μάγος» μετά από μια διετία περίπου, που αναλώθηκε σε οτιδήποτε άλλο πλην του ποδοσφαίρου, μάλλον κατάλαβε ότι στα 29 του χρόνια το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να παίξει μπάλα. Έτσι όπως ξέρει μόνο αυτός…Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη καλή εμφάνιση του μετά από αυτή στη νίκη(επίσης ανατροπή 2-1, ένα γκολ μια ασίστ) επί της Ρόμα δείχνει ότι δεν είναι τυχαία.

Η ξεγραμμένη και γερασμένη κατά πολλούς Μίλαν χρειάστηκε ένα ημίωρο για να κάνει άνω κάτω τους Μαδριλένους. Το έναυσμα δόθηκε από το γκολ του Αντρέα Πίρλο, ενός παίκτη που συνδυάζει την ποιότητα και τη τεχνική με το καθαρό μυαλό. Από τους λίγους Ιταλούς στις μέρες μας…Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «ροσονέρι» θύμισαν παλιές καλές μέρες και παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν περάσει τα «άντα» έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο. Η ασίστ του Κλάρενς Ζέεντορφ στο τρίτο γκολ είναι για σεμινάριο και θυμίζει playstation, ενώ ο μικρός της παρέας, Αλεσάντρο Πάτο, είναι ότι καλύτερο για το αύριο της ομάδας. Δίπλα σε όλους αυτούς είναι σίγουρο ότι θα γίνεται όλο και καλύτερος.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι πλέον η Μίλαν θα σαρώσει τα πάντα. Οφείλουμε όμως να παραδεχθούμε, ότι τέτοιου είδους ποδοσφαιρικές «παραστάσεις» δεν μπορεί μας προσφέρει ο καθένας, παρά μόνο ομάδες που έχουν βαθιά ριζωμένο μέσα τους το μικρόβιο του πρωταθλητή και μια από αυτές είναι η Μίλαν…

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x