Μπάμπης Χριστόγλου

Ο,τι ζητήσει ο Ζίκο

SportDay

Tώρα που όλα πήγαν ρολόι, θα πρέπει στον Ολυμπιακό να σκεφτούν καλά τι λάθος έκαναν με τον Κετσπάγια το καλοκαίρι, από τη στιγμή που είχαν αποφασίσει να διώξουν τον Βαλβέρδε. Ο Ζίκο πήρε μια ομάδα και μέσα σε ένα μήνα τη μεταμόρφωσε, παρά τα πολλά προβλήματα και τις απουσίες που κουβαλάει αυτόν τον καιρό ο Θρύλος.

Επίσης, όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ένας προπονητής που καταφέρνει τόσα πολλά με τόσο περιορισμένο δυναμικό αξίζει –τόσο αυτός όσο και η ομάδα– να έχει τους παίκτες που θέλει για να δούμε έναν ακόμα καλύτερο Ολυμπιακό. Αν ο Βραζιλιάνος είχε για παράδειγμα λύσεις στην επίθεση, δεν μπορώ να φανταστώ πως ομάδα σαν τη Σταντάρ θα έφευγε από το Καραϊσκάκη με λιγότερα από τρία ή τέσσερα γκολ.

Σίγουρα ο Ντιόγο και ο Νταρμπισάιρ λείπουν και γι' αυτό ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει κάτι ακόμα στη φαρέτρα του σε ό,τι αφορά τον επιθετικό τομέα. Οπως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν υπήρχαν αριστερός χαφ και ένας δημιουργικός παίκτης.

Προσωπικά, πάντως, αν πρέπει κανείς να μνημονεύσει κάποιους παίκτες ξεχωριστά, πέρα από τον «Ιέρο», πιστεύω πως ο Μαρέσκα έκανε το καλύτερό του ματς φέτος. Επιπλέον, αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά πως με τον Γκαλέτι ο Ολυμπιακός είναι μια άλλη ομάδα.

Τον χειμώνα η διοίκηση θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη, ειδικά αν τελειώσουν όλα ευνοϊκά με την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόσμος, η ομάδα αλλά και ο προπονητής αξίζουν περισσότερα και ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει και να τα πετύχει μ' ένα πιο πλήρες ρόστερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x