Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το ανανεωμένο Γιουρόπα Λιγκ και η κρυφή ελπίδα…

www.sport-fm.gr

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι το ΟΥΕΦΑ αλλάζει τρόπο διεξαγωγής και αποκτά την μορφή των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα πράγμα ήταν βέβαιο, ότι θα γίνει καλύτερη διοργάνωση. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα γραφής δίνουν την εντύπωση ότι το «πράγμα» με το Γιουρόπα Λιγκ πάει καλύτερα από ότι περιμέναμε...

Η προηγουμένη μορφή του, ήταν ότι χειρότερο έχουν δει τα μάτια μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια διαδικασία που ήταν τουλάχιστον ακατανόητη, θα έλεγα και άνιση, όπου με τους δύο αντιπάλους έπαιζες εκτός και με τους άλλους δύο εντός έδρας…Ποτέ δεν αγαπήθηκε από το κοινό και όπως αποδείχθηκε οι παραδοσιακοί αγώνες νοκ άουτ, ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα ιστορία.

Μπορεί το Γιουρόπα Λιγκ να μην είναι Τσάμπιονς Λιγκ και δεν χρειάζεται(σ.σ. και δεν πρόκειται) ποτέ να γίνει, αλλά πλέον έχει αποκτήσει ενδιαφέρον και αυτό φαίνεται στην ανταπόκριση του κόσμου. Επίσης, είναι εμφανές ότι ακόμα και οι ίδιες οι ομάδες το έχουν πάρει πιο σοβαρά και θέλουν να προχωρήσουν στη διοργάνωση, που είναι ξεκάθαρα και πιο οργανωμένη. Ταυτόχρονα, μια ματιά στους 12 ομίλους και ειδικά στις θέσεις των δύο πρώτων σε κάθε γκρουπ δείχνει το υψηλό επίπεδο των ομάδων.

Επειδή θα τραβήξει πολύ να αναφέρω ονόματα, απλά το γεγονός ότι οι Βιγιαρεάλ και Ρόμα είναι αυτή τη στιγμή στην 3η θέση των ομίλων τους, τα λέει όλα…Στους 12 ομίλους μόνο τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να κάνουν το τρία στα τρία, η Σαχτάρ, η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και η Σάλτσμπουργκ. Στα άλλα γκρουπ γίνεται πραγματική «μάχη» για την πρόκριση.

Το θέμα είναι ότι σύντομα θα δέσει το «γλυκό»… Και τι εννοώ; Όταν τελειώσουν με το καλό οι όμιλοι θα προκύψουν οι 24 ομάδες και εκεί θα προστεθούν οι οχτώ 3οι του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή Λίβερπουλ, Μπάγερν, Μαρσέιγ και Στουτγκάρδη φέρονται ως υποψήφιοι για το Γιουρόπα Λιγκ και αντιλαμβάνεστε πόσο θα ανεβάσουν το επίπεδο.

Τώρα όσον αφορά τη μόνιμη κουβέντα για τις ελληνικές ομάδες και το κατά πόσο έπαιρναν στα σοβαρά το ΟΥΕΦΑ, την απάντηση τη ξέρουμε όλοι μας. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κάτι που δεν έχουμε κατακτήσει. Η ιστορία είναι ότι στην κορυφαία διοργάνωση το «ταβάνι» είναι η συμμετοχή μιας ομάδας στους «8», αν και πλέον μέχρι τους «16» φτάνουμε συνήθως. Πλέον, δυσκολεύει και το Γιουρόπα Λιγκ, αν και εκεί μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε ότι θα γίνουμε κάποια στιγμή κι εμείς, Σαχτάρ ή Γαλατάσαράι…

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x