Μπάμπης Χριστόγλου

Να τελειώνει με την πρόκριση

SportDay

Με ικανοποίηση είδα ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συμμερίζονται απόλυτα την άποψη που διατύπωσα κι εγώ χθες στο φύλλο της Τρίτης. Για να πάρουν το καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να επιδιώξουν τη νίκη απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Το κατά πόσο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στο γήπεδο, θα το δούμε στο χορτάρι. Σίγουρα ο Ολυμπιακός που θα δούμε σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με τη σύνθεση ανάγκης που παρακολουθήσαμε στο Περιστέρι.

Ομως, αυτή η νίκη βελτίωσε πολύ την ψυχολογία της ομάδας. Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός όταν ένα σύνολο με πρωταγωνιστικό ρόλο τόσα χρόνια βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καταφέρνει και αντεπεξέρχεται τόσο καλά. Ομως, εμένα με φοβίζουν περισσότερο τα ματς που υπάρχει μεγάλη σιγουριά και γενικότερα μια υπέρμετρη αισιοδοξία από όλους. Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι απόλυτα προσηλωμένος στο σημερινό ματς, να παίξει όσο καλύτερα μπορεί και να πάρει το αποτέλεσμα για να τελειώνει με την πρόκριση.

Η Σταντάρ απείλησε επιθετικά τον Ολυμπιακό και στο Καραϊσκάκη, αλλά έγινε φανερό πως μόλις δέχτηκε πίεση, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Εκεί ακριβώς θα πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός και να αναγκάσει σε λάθη τους Βέλγους, ώστε να καταφέρει να πάρει αυτό που ζητεί. Είναι βέβαιο πως η πείρα και οι παραστάσεις είναι περισσότερες για τους «ερυθρόλευκους» και αυτό το στοιχείο, μαζί με το πρεσάρισμα, που μπορεί και θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να αναγκάσει στο λάθος τον αντίπαλο, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x