Μπάμπης Χριστόγλου

Ερχονται τα δύσκολα

SportDay

Φτάσαμε λοιπόν στην πιο κρίσιμη εβδομάδα για την Εθνική και μπροστά υπάρχουν δύο ματς με την Ουκρανία που μας χωρίζουν από το Μουντιάλ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση μέσα από τα ματς του ομίλου. Παρ' ότι βρεθήκαμε αρκετά μακριά από τους Ελβετούς, δεν σταθήκαμε ικανοί, κυρίως λόγω της ήττας στο Καραϊσκάκη, να πάρουμε απευθείας την πρόκριση.

Ομως υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία, τα παιχνίδια με την Ουκρανία, που είναι μέσα στις δυνατότητες αυτού του συγκροτήματος. Αυτά τα δύο είναι τα παιχνίδια που θα πρέπει να μιλήσει παραπάνω η προσωπικότητα της ομάδας, οι δικοί μας παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και ασφαλώς σε αυτά τα παιχνίδια μετράει και ποιος το θέλει περισσότερο. Είναι δύο ματς τελείως διαφορετικής φύσεως από αυτά των ομίλων και θεωρώ πως τα διπλά ματς με τις εθνικές ομάδες, που σαφώς είναι μια σπάνια διαδικασία, είναι εντελώς διαφορετικά και μοναδικά κατά κάποιον τρόπο.

Στους ομίλους έχεις να κάνεις με ένα γκρουπ ομάδων και πολλές φορές εξαρτάσαι και από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων. Εδώ αυτοί που θα παίξουν μπαράζ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση μεταξύ τους και θεωρώ ότι, αν κάποιος πάει να κρίνει με βάση όσα έγιναν στον όμιλο, θα πέσει έξω.

Αυτή η Εθνική έχει αποδείξει πως στα δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Απομένει να δούμε αν και αυτή τη φορά τα δύσκολα θα γίνουν εύκολα με ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς. Το αντίστροφο θα μπορούσε να πει κανείς για το ότι δεν περάσαμε απευθείας σε αυτόν τον όμιλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x